Extra prullenbakken

Voorhout n Op diverse plaatsen zijn deze week in het dorp nieuwe afvalbakken neergezet.

Dit was een punt dat in een ondernemersenquête eerder dit jaar duidelijk naar voren kwam. De gemeente Teylingen heeft deze oproep van de ondernemers gehonoreerd en uitgevoerd. Gehoopt wordt dat er nu minder zwerfafval op de grond zal komen te liggen.


Sint intocht

voorhout n Het citymanagement van Teylingen organiseert onder andere in samenwerking met Cultuur Verheft en de winkeliers een grootse Sinterklaas intocht in Voorhout op zaterdag 18 november.

De Sint zal rond 14.30 uur bij het Bestuurscentrum arriveren om vervolgens via het Jacoba van Beierenhof naar de Herenstraat te rijden. Het feest duurt tot uiterlijk 17.30 uur. Op twintig locaties (Jac. v. Beierenhof en Herenstraat) kunnen kinderen (met hun ouders) stempels verzamelen. Met een volle kaart kan men de Sint ontmoeten. In overleg met winkeliers en andere betrokkenen is er bij de intocht voor traditionele Zwarte Pieten gekozen.


Bridgedrive

regio n De vierde landelijke bridgedrive voor Unicef is zondag 19 november.

In de Bollenstreek wordt gespeeld in Hotel-Restaurant de Nachtegaal in Lisse. Aanvang 11.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via: unicefbollenstreek@gmail.com of bel Janny Bruinsma: 0252- 415751 / Gera van Rookhuijzen: 0252- 523833. De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar diverse onderwijsprojecten van Unicef omdat nog altijd 121 miljoen kinderen wereldwijd verstoken blijven van onderwijs.


1915 watches

sassenheim n In de Leidsche Schouwburg is dinsdag 7 november om 19.00 uur de finale plaats van Starterswedstrijd LEF.

In deze finale nemen drie bedrijven jonger dan drie jaar het tegen elkaar op om de titel 'Starter van 2017' in de wacht te slepen. De broers Johnny & Robert Spies uit Sassenheim wisten zich als eerste te plaatsen in de finale. Steunen en aanmelden kan via www.1915watches.com/starterswedstrijd-lef.