An speelt in 't Onderdak

Sassenheim n In theater 't Onderdak aan de J.P. Gouverneurlaan 40a wordt donderdag 19 oktober de film 'An' vertoont. De film begint om 20.15 uur.

De regie is in handen van de veelvuldig bekroonde Japanner Naomi Kawase (The Mourning Forest, Suzaku, Still the Water). 'An' is een simpele doch effectieve en ontroerende oproep tot tolerantie en het creëren en genieten van lekker eten. Sentaro is een ex-crimineel maar nu eigenaar van een bakkerij. Hij serveert 'dorayaki's', koekjes gevuld met zoete rode bonenpasta. Een oudere dame, Tokue, biedt aan om hem te helpen. Na wat twijfel accepteert Sentaro het aanbod. Tokue blijkt fantastische rode bonenpasta's te maken, mede dankzij haar oude, geheime recept. De bakkerij van Sentaro wordt een succes. Langzaam maar zeker groeien Sentaro en Tokue ook verder naar elkaar toe en komen oude geheimen aan de oppervlakte.

Voor meer info en kaartjes: 0252-225874, bereikbaar op werkdagen van 10.00-11.00 uur of kijk op: www.hetonderdak.nl.


Goed Fout toneelstuk

voorhout n Cultuur Verheft presenteert op 9, 10, 12, 13, 16 en 17 november het boeiende schouwspel Goed Fout, geschreven door Haye van der Heijden.

Het stuk gaat over Ben die met zijn vrouw in het kamp heeft gezeten. Ze hebben waarschijnlijk hun kind "verkocht" voor hun leven. Iets waar zijn dochter, nu zij zelf zwanger is, achter probeert te komen. Een storend element is dat haar vriend's vader in de oorlog fout is geweest. De ouders van de buurvrouw hebben in het verzet gezeten. De enige die antwoorden kan geven op sommige vragen is de oude vriend Brummer, maar hij zwijgt. Zo blijft het gezelschap vol met vragen zitten. Dit toneelstuk kan bij bezoekers heftige emoties losmaken.

De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zijn voor sommigen nog merkbaar en ingrijpend. In de scènes van dit toneelstuk wordt dit levensecht uitgebeeld. Het stuk speelt in Cheers aan de Herenstraat 106.

Kaartjes reserveren kan uitsluitend telefonisch op 23 en 24 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur bij Renieta: 0252-785028 voor plaatsen op 9, 10 en 12 november en bij Monica via 0252-213237 voor plaatsen op 13, 16 en 17 november.


Beethoven en Strauss

warmond n De Stichting Kamermuziek Warmond pakt in het nieuwe seizoen 2017/2018 meteen goed uit. Er staat weer een meesterwerk uit de klassieke muziek op het programma, namelijk het Septet van Beethoven op 4 november om 20.15 uur in de Protestantse Kerk.

Dit werk vormt samen met het Octet van Schubert het hoogtepunt van de kamermuziek literatuur voor de combinatie strijkers met blazers. Schubert werd een aantal jaren geleden al met succes uitgevoerd door het Monward Consort, nu is het dus de beurt aan Beethoven. Traditioneel werkt de Stichting Kamermuziek Warmond voor haar eerste concert in november altijd samen met de Kunstweek Warmond en dit maakt het ook mogelijk om het Monward Consort voor deze gelegenheid uit te breiden met drie blazers. Op het programma staat ook de kamermuziekversie van een groot orkestwerk van Richard Strauss, (Till Eulenspiegel, door Franz Hasenoehrl). Het concert op 4 november wordt gecomplementeerd met een wereldpremière.Speciaal voor deze avond zijn door Hendrik Jan Lindhout enkele liederen van Richard Strauss en Hans Eisler bewerkt voor het Monward Consort. Solist hierbij is de bekende bariton Willem de Vries.