Foreholte weer met nul punten van het veld

voorhout n En weer speelde Foreholte een uitwedstrijd. En weer ging het na negentig minuten met nul punten van het veld. Oh zeker, er was helemaal niets aan te merken op de instelling en inzet van de Voorhouters gedurende de wedstrijd, maar individuele fouten, onzeker verdedigen en het nauwelijks creëren van kansen, ja zelfs mogelijkheden, gaf in de nabeschouwing voeding aan de mening dat de overwinning van GDA meer dan terecht was.

Joost Verhart op de plek van de geblesseerde Joost van Dam was de enige wijziging op de basis elf van Foreholte in deze competitie. Zowel GDA als Foreholte begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. In de tiende minuut haalde, de met afstand beste Foreholter van deze middag, Rick Brabander de achterlijn, maar zijn voorzet bereikte spits Toni Arroyo niet en kon gemakkelijk worden weggewerkt.

De wedstrijd was weliswaar in evenwicht maar aanvallend konden de Voorhouters nauwelijks een vuist maken. Pas na 30 minuten wist Bas Jongbloed het eerste schot tussen de palen te produceren. Keeper Van Zee stond op de juiste plaats. Aan de andere kant moest bij menige GDA-aanval de stormbal in de Voorhoutse verdediging worden gehesen. Bij dat lichte overwicht van GDA was het een verrassing dat juist Foreholte de stand openbrak. Toni Arroyo gaf de dieptepass in de 40e minuut op de naar rechts uitgeweken Rick Brabander. De nummer 11 kapte z'n tegenstander uit en plaatste de bal met links langs de GDA-keeper in de verre hoek (0 – 1).
Dat GDA met sterk offensieve intenties uit de kleedkamer kwam, werd al snel duidelijk. De torenhoge centrale verdediger Marvin Moreiro kopte uit de eerste GDA-corner rakelings naast. Precies tien minuten hielden de Voorhouters stand. Vervolgens mocht Rayvano van Alphen wel heel eenvoudig doorgaan naar de achterlijn. Zijn voorzet bereikte wel een ploeggenoot en wel Mike van Toor bij de eerste paal (1 – 1). De doorgewinterde volgers van Foreholte zagen het onheil reeds aankomen.

Bij menige GDA-aanval moest de stormbal in de Voorhoutse verdediging worden gehesen

Trainer IJzendoorn wisselde Tom Bleijswijk en Christian Guijt in de ploeg, maar GDA-er Canberk Yahli zette, dwars door de Voorhoutse verdediging, Mohamed Achalhi vrij voor Matthijs Guijt (2 – 1).
De Voorhouters zetten aan om de gelijkmaker te produceren, maar behoudens goede wil leidde het niet werkelijk tot open kansen en nadat de laatste wissel, Tjeerd van der Zwaan, binnen de lijnen was verschenen, herhaalden Yahli en Achalhi nog eenmaal hun kunstje (3 – 1) en bepaalden daarmee het lot van deze zonnige zondagmiddag voor de Voorhouters.