Gemeente draagt kosten sanering The Bassets

Sassenheim n Door de sanering van de vervuilde grond van rugbyclub The Bassets wordt het beschikbare krediet voor de aanleg van het kunstgrasveld overschreden.

Door Nico Kuyt

In juni heeft de gemeenteraad een krediet beschikbaar gesteld van 576.000 euro voor het kunstgras. Dat is niet meer toereikend vanwege het bij onderzoek aantreffen van, overigens ‚licht' vervuilde grond. De offerte met de aannemer was echter gebaseerd op schone grond en het is dus niet afgedekt. Nu de gemeente eigenaar van de grond is, is zij ook verantwoordelijk voor de saneringskosten van 44.000 euro.

In november gaat B&W de gemeenteraad vragen om dat bedrag nog even extra beschikbaar te stellen.


Brandweerfinale in Sassenheim

Sassenheim n Brandweer Hollands Midden kazerne Sassenheim organiseert op zaterdag 28 oktober de finale van de Regionale Vaardigheidstoetsen Hollands Midden 2017.

Alle voorrondes zijn gespeeld en in totaal negen brandweerploegen plaatsten zich voor de finale, waaronder die uit Rijnsburg en Noordwijkerhout. Zij krijgen tijdens de vaardigheidstoetsen te maken met realistische scenario´s, die de brandweerploegen ook in de dagelijkse praktijk kunnen tegen komen.

Publiek is welkom om bij de wedstrijden, tussen 8.00 en 16.40 uur, te komen kijken. De locatie van de finale is echter geheim. Toeschouwers kunnen zich melden bij de kazerne Sassenheim (Parklaan 176) waar ze de locatie te horen krijgen.