v.l.n.r.: Tess Dompeling, Bryan van den Berg, Kees van Velzen, Ronald van Ruiten, Bas Leeflang en Jeroen Behrend.
v.l.n.r.: Tess Dompeling, Bryan van den Berg, Kees van Velzen, Ronald van Ruiten, Bas Leeflang en Jeroen Behrend. Foto: Piet van Kampen

Oude broodroosters en wasmachines zijn geld waard

Teylingen n 'Oud hout krijgt een tussenleven en wordt zodoende goed gebruikt' sprak wethouder Kees van Velzen toen hij vorige week donderdag een cheque overhandigde aan de afgevaardigden van Stichting Vakantiewerk Warmond, Vakantie Evenementen Teylingen en Kinderstad Sassenheim. De duizend euro wordt onder de drie organisaties verdeeld.

Door Piet van Kampen

Door het inzamelen van oude elektrische apparaten, witgoed en bruingoed snijdt het mes aan twee kanten. Het materiaal wordt op milieuvriendelijke wijze gerecycled en het levert ook nog het nodige geld op. De gemeente Teylingen deed mee aan de landelijke actie Wecycle en inwoners konden punten scoren door het inleveren van de afgedankte goederen bij de milieustraat. Landelijk bleek de gemeente de zeventiende plaats te hebben gescoord, goed dus voor die duizend euro.

Wethouder Van Velzen, die in zijn kinderjaren ook al aan de huttenbouw mee deed, toonde zich enthousiast. "Wij zijn er trots op dat de inwoners dit bij elkaar hebben gebracht voor het goede doel. De gemeente heeft subsidies voor verenigingen gekort, maar faciliteert nog wel, maar exploitanten moeten de kosten zelf opbrengen. Er is bij de huttenbouw hout nodig om aan en af te voeren en dat brengt kosten met zich mee. Het leuke van deze cheque is dat dit ook voor jullie van toepassing is," gunde hij het de vrijwilligers van harte.

Bestemming

Stichting Vakantiewerk Warmond, Vakantie Evenementen Teylingen en Kinderstad Sassenheim zorgen in de zomervakantie voor activiteiten voor kinderen in de gemeente. Tess Dompeling en Bryan van den Berg gaan in Voorhout het geld met name besteden aan de transportkosten. Jeroen Behrend weet er in Warmond wel raad mee. "Ook bij ons gaat het bedrag naar het vervoer en het inkopen van materialen", gaf hij als bestemming aan.

In Sassenheim gaat het geld wel als buffertje gebruikt worden, zo had Bas Leeflang voor ogen. Kortom, het geld zal naar ieders inzicht op de juiste wijze een bestemming krijgen. Een week vakantieplezier voor veel kinderen in de gemeente is hierdoor weer gewaarborgd.