Taartenbakwedstrijd: Heel Teylingen bakt Fairtrade

sassenheim n De Werkgroep Teylingen Fairtrade organiseert op zaterdag 4 november, samen met Wereldwinkel Sassenheim, een Fairtrade Taartenbakwedstrijd. Iedere Teylinger, jong en oud, die denkt de allerlekkerste zoete of hartige taart te kunnen bakken kan meedoen.

Bij deze Fairtrade Taartenbakwedstrijd zijn twee leeftijdscategorieën voor deelname: tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. Taarten mogen zoet of hartig zijn en de enige voorwaarde is minimaal één Fairtrade ingrediënt. Denk hierbij aan honing, noten, rietsuiker, ananas, banaan, koffie, chocolade of kokos. Op www.maxhavelaar.nl staat een complete lijst met Fairtrade ingrediënten. Meer dan één Fairtrade ingrediënt verhoogt de kans op winnen.

Aanmelding

Aanmelden voor de taartbakwedstrijd kan tot uiterlijk 29 oktober, graag per e-mail info@teylingenfairtrade.nl of eventueel per telefoon (0252 215483), met vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres èn leeftijdscategorie. Na aanmelding ontvangen de bakkers en baksters het deelnemersreglement.

De wedstrijddag is op zaterdag 4 november. De taart inleveren kan tussen 12.00 en 12.30 uur bij het paviljoen Het Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim. Vanaf 13.30 is Het Sassennest voor iedereen geopend. Rond 14.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury, die bestaat uit burgemeester Carla Breuer, de Sassenheimse kookboekenschrijfster Marjolein de Vlaam en Arjan Houwaart, teamleider Bakkerij, Horeca en Recreatie KTS Voorhout. Na de prijsuitreiking kan iedereen de taarten ook daadwerkelijk proeven.