Gratis high-tea voor ouderen bij LangeveldsHof

Sassenheim n In de Hofhut, vlakbij het centrum van Sassenheim, wordt op woensdag 8 november om 15.00 uur een high tea georganiseerd voor ouderen. Zij worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.

De Hofhut is onderdeel van LangeveldsHof, een dagopvang met de nadruk op bloemen en natuur. "De Hofhut is bij mij in de tuin!", vertelt Susan Langeveld. "Samen met Karin Kuiper start ik dit initiatief op in mijn tuinhuis." Langeveld (45) is werkzaam als directeur bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer en zet zich daarnaast in voor maatschappelijke projecten. Bijna 20 jaar geleden richtte ze Roos op, ook een stichting uit de Bollenstreek. Stichting Roos organiseert vakanties voor kinderen met een verstandelijke beperking.

High tea

Op het menu van 8 november staan hartige taart, sandwiches, scones en cake of taart. En thee natuurlijk, uit kopjes met een feestelijk bloemetjes motief. Er wordt nog geoefend met het menu en gerechten uitgeprobeerd. Er zijn daarom geen kosten aan de high tea verbonden.


"Gasten voor onze high tea hebben een uitje verdiend," zegt Langeveld. "Het zijn vaak mensen die wat eenzaam zijn of afleiding goed kunnen gebruiken". De mensen die meehelpen met het bakken en klaarmaken zijn soms wat ouder maar nog graag actief. Ook mensen met een zorg-indicatie kunnen vaak goed meehelpen. "We willen met het Hof graag iedereen actief laten meedoen en ruimte bieden om te genieten. We hopen dan ook dat het een heerlijke high-tea wordt en een hele leuke dag voor iedereen".

Gasten en nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via contact@langeveldshof.nl.


'Wat kunnen wij voor de doden doen?'

Voorhout n Hans van Reisen gaat op donderdag 26 oktober in op de vraag 'Wat kunnen wij voor de doden doen?'. Van Reisen is theoloog en geboren en getogen in de Bollenstreek. Hij is verbonden aan het Augustijns Instituut. Hier publiceert hij over de geschriften van de bekende filosoof en kerkvader Augustinus, zoals met het boek 'Wat kunnen wij voor de doden doen? Tijdens deze bijeenkomst laat hij zien hoe deze eeuwenoude tekst heel actuele woorden van troost zijn.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in De Roef (Herenstraat 45). De entree bedraagt 5 euro. Inschrijven kan via www.palliam.nl.