Hans van der Linden neemt na acht jaar afscheid als kapitein. | Foto: MV
Hans van der Linden neemt na acht jaar afscheid als kapitein. | Foto: MV Foto:

Patrouilles op de Teylingse weekmarkten

vervolg voorpagina

Daarnaast wordt het Korps Nationale Reserve tussen 26 en 28 oktober extra op de proef gesteld door ingehuurde krachten. Dat zijn studenten van een beveiligingsopleiding en oud-reservisten. Zij gaan de militairen testen en vormen 'het gevaar', al heeft deze oefening een laag geweldsniveau meegekregen, verzekert Van der Linden.

De militairen gaan ook op sociale patrouilles tijdens de weekmarkten. Op donderdag lopen ze in Sassenheim, op vrijdag in Voorhout en mogelijk ook op zaterdag in Warmond. Ook bezoekt een deel het Veteranencentrum Bollenstreek in Sassenheim.

Checkpoints

Vanwege het fictieve scenario kan het ook mogelijk zijn dat er checkpoints worden ingericht. Kapitein Van der Linden: "Dat zal niet op de hoofdwegen zijn, maar wel in de zijwegen. Inwoners worden niet verplicht daaraan mee te doen. Mensen wordt gevraagd of ze mee willen doen." Ook staat er een grote controle in samenwerking met de politie, douane en belastingdienst op de agenda. "We hebben goed contact met de politie, zodat zij meldingen van inwoners goed kunnen plaatsen en weten of iets of iemand wel of niet bij onze oefening hoort."

Ceremoniële afsluiting

De afsluiting van de oefening is op zaterdag 28 oktober. 's Middags neemt Van der Linden in Sassembourg in Sassenheim tijdens een ceremoniële procedure afscheid van de compagnie. Hij gaat na acht jaar een hogere functie bekleden. Normaal gesproken is de procedure een formele gebeurtenis op de kazerne, maar dit keer dus openbaar. Geïnteresseerde inwoners mogen daarbij aanwezig zijn. Buiten op het plein van Sassembourg draagt Van dit Linden om 14.30 uur het spreekwoordelijke stokje over aan Van Koppen. En als het giet van de regen? "Ook dan staan we buiten. Bij militairen maakt het niet wat voor weer het is."


Brekelmans lijsttrekker voor VVD Teylingen

Teylingen n Bas Brekelmans (51) is afgelopen donderdag unaniem gekozen tot lijsttrekker van VVD Teylingen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Brekelmans is sinds 2014 wethouder voor de VVD en verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Economie, Sport en Regionale Samenwerking. Brekelmans: "Ook de komende jaren willen we ons inzetten voor goede bereikbaarheid, lage lasten en veiligheid. Ik heb er heel veel zin in om me samen met het hele VVD team weer maximaal in te zetten voor alle inwoners van ons mooie dorp." Het kiezen van de lijsttrekker is de eerste bekendmaking van de VVD Teylingen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. In november wordt de definitieve kandidatenlijst gepresenteerd.

Wethouder Bas Brekelmans wordt gefeliciteerd door VVD-voorzitter Hans Oudshoorn. | Foto: pr.