De vrije trap van Ian van Otterlo verdwijnt in het Rijnvogelsdoel. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Ter Leede pakt volle winst in mager duel

Sassenheim n Ter Leede deed wat het moest doen op de Kooltuin en won van gastheer Rijnvogels. Teylingen won ook, terwijl Warmunda in een knotsgek duel als verliezer van het veld stapte.

Ter Leede moest in Katwijk winnen om in het spoor van koploper Noordwijk te blijven. De nummer twee van de Hoofdklasse A overtuigde niet, maar was wel sterker dan de Rijnvogels. Jesse Dingjan had de openingstreffer kunnen maken, maar hij kopte naast. Zijn teamgenoot Ian van Otterlo schoot in de 36ste minuut wel raak. Zijn vrije trap verdween via de paal in de uiterste hoek.

Rijnvogels probeerde iets terug te doen, maar Romano van der Stoep schoot uit een moeilijke positie over. In de tweede helft bleef het duel mager, al bracht Marc de Kruijs met zijn entree wel leven in de wedstrijd. Hij wist, ondanks vier opgelegde kansen, niet te scoren.

Concurrent Noordwijk won met 4-2 van Rijsoord. Achilles Veen staat door de 5-1 winst tegen FC 's Gravenzande op doelsaldo op de tweede plaats. Ter Leede bezet de derde plek.

Voor Teylingen leek het moeilijke middag te worden op sportpark de Roodemolen. Bezoeker Alphen opende via Yassine Barraki de score. Lang kon de hekkensluiter niet van de voorsprong genieten. Lasse van Wijk kopte Teylingen langszij en Mark van der Vlugt zette de Sassenheimers via een vrije trap op voorsprong. Barraki mocht ook in de tweede helft de score openen. Na 7 seconde had hij de bal in het Teylingendoel liggen. Dankzij goals van George Hulsbosch en invaller Niels Langeveld won Teylingen toch. Dankzij de 4-2 staan de Sassenheimers stevig in de middenmoot van de Tweede Klasse.

In Kudelstaart kende Warmunda een droomstart tegen RKDES door twee goals van Bilal El Kourami. De Warmonders konden de voorsprong echter niet vasthouden. Binnen zeven minuten stond het alweer 2-2 in Kudelstaart. En de koek was nog lang niet op voor de rust. Eerst werd spits Selmo Kurbegovic met twee keer geel van het veld gestuurd. De tien man van Warmunda konden niet voorkomen dat RKDES voor de pauze nog twee keer stuurde. Na de rust gebeurde er weinig en zo werd de 4-2 ruststand ook de eindstand.

Voorhout n Bij de FIBA 3x3 Streetball World Cup 2017 werden ze tweede, de heren van het oranjeteam 3 x 3 basketbal. De uit Voorhout afkomstige Joey Schelvis was daarbij. Voor basketballvereniging Forwodians Bucks een goede reden om Joey en zijn teamgenoot Bas Rozendaal uit te nodigen om op dinsdag 17 oktober een clinic (op de foto) te komen geven. Kinderen van 10 tot en met 16 jaar leerden extra trucjes, die ze ook in het gewone basketbal mee kunnen nemen. Dat je niet lang hoeft te zijn om een goede basketballer te worden bewijst Joey, die maar 1,80 meter is en toch heel veel ballen in de basket legt.

De tweede clinic werd mager bezocht. Alleen Sarah Edelaar en Joshua in 't Veld waren aanwezig. Voor henzelf niet erg want zij kregen een privé-clinic van Bas en Joey. | Foto: pr.