Afbeelding
Foto:

Sassenheimers in beeld gebracht

Sassenheim n De Stichting Oud Sassenheim heeft afgelopen week 64 personen aan haar Sassenheims Biografisch Woordenboek (SBW) toegevoegd. Daarmee komt het totaal aantal personen dat in de digitale beeldbank van de SOS zit op 1262 personen. Een van hen is Cornelis (Cees) van der Heiden, die op de foto hierboven staat. Van der Heiden was 47 jaar boekhouder bij N.V. Van Zonneveld & Co. Daarnaast was zo'n 40 jaar voorzitter van Christelijk harmoniegezelschap Crescendo. Naast de bekende Sassenheimers, zijn ook niet-Sassenheimers vermeld, als zij voor het dorp wel van belang zijn geweest.

De SOS is in 2009 begonnen met haar personenbeeldbank (SBW). Van de opgenomen persoon is een portretfoto opgenomen met daarbij niet alleen genealogische gegevens, maar ook gegevens over verdiensten. Alle personen zijn te vinden in het SBW-album op www.stichtingoudsassenheim.nl. Personen aanmelden kan via de beeldbank of door een mail te sturen naar sbw@stichtingoudsassenheim.nl.


Halloween bij         No Worries

Voorhout n No Worries staat op zaterdag 28 oktober in het teken van Halloween. Bezoekers mogen al meehelpen met de opbouw om 18.00 uur. Vanaf 20.00 uur is het feest in Ex-Voto (Jacoba van Beierenweg 118b), met onder andere schminken, karaoke en een Halloweenquiz. Bezoekers kunnen ook ook poolen of darten. No Worries duurt tot 22.30 uur. De entree is 3 euro.

No Worries is bedoeld voor Licht Verstandelijk Gehandicapte (LVG) jongeren tussen de 13 en 18 jaar en wordt georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijnskwartier. Ouders die meer willen weten, kunnen contact opnemen met Johan Braaksma: 06-36184030.


Film over Maarten Luther

SASSENHEIM n De Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim houdt op maandag 30 oktober om 20.00 uur een filmavond over Maarten Luther. Op 31 oktober 1517, 500 jaar geleden, bevestigde Luther op de deuren van de kerk in Wittenberg zijn stellingen. Die daad vormde het begin van de Reformatie. De film is te zien in de Julianakerk (Julianalaan 6). De toegang is 3 euro.