Wim Daniëls opent Kunstweek

Warmond n De tiende editie van Kunstweek Warmond start op zaterdag 4 november in De Oude School. Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom en om 15.00 uur wordt de Kunstweek officieel geopend door wethouder Kees van Velzen.

Vervolgens draagt Irma Ooijevaar een gedicht voor en houdt Wim Daniëls een betoog over taal in de kunst. Daniëls is schrijver en columnist, maar bovenal taalliefhebber. Hij is bekend geworden door zijn scherpe en humoristische analyses van taal op radio en tv. Fameus is zijn optreden in het tv-programma Pauw, waarin hij het Koningslied fileerde.

Lees verder op pagina 23 en kijk op www.kunstweekwarmond.nl.


Beste leraar Geschiedenis

Sassenheim n Tom de Kruif mag zichzelf de beste geschiedenisleraar van 2017 noemen. De docent van het Rijnlands Lyceum Sassenheim ontving de prijs tijdens de uitreiking in het Rijksmuseum op zaterdag 28 oktober.

Lees verder op pagina 7.


Jaardag Klub Lange Mensen (KLM)

Warmond n 1.80 meter of langer? Dan mag je als vrouw lid worden van de Klub Lange Mensen, kortweg KLM. Mannen mogen dat vanaf 1.90 meter en langer. Op zondag 5 november houdt KLM de jaardag bij Dekker (Veerpolder 14). Tussen 13.00 en 17.30 uur zijn modeshows en er is een beurs. De toegang is gratis (voor zowel lange als minder lange mensen), aanmelden via www.klublangemensen.nl.