Afbeelding
Foto: pr.

Sassemer Kerkenveiling

Sassenheim n De tweede Sassemer Kerkenveiling is op vrijdag 3 november om 19.30 uur. Het doel van de veiling is om de exploitatiekosten van de beide kerkgebouwen van de Protestante gemeente Sassenheim te ondersteunen. De veiling wordt gehouden in de Julianakerk (Julianalaan 6). Voorafgaand is er om 17.30 uur een diner waarvoor deelnemers zich kunnen aanmelden. Ook is er vanaf 18.30 uur tijd om de kavels te bekijken en wordt om 19.00 uur gestart met de kinderveiling. De grote veiling neemt de avond verder in beslag met als topkavel een orginele 'Schimmel' piano. Tijdens de veiling kan er worden ingeschreven op diverse workshops, activiteiten, bollenpakketten, etentjes en een wijnproeverij. Daarnaast zijn er allerlei leuke spullen en etenswaren te koop. Het is geen gesloten bijeenkomst voor alleen de kerkleden. Iedereen is welkom. Meer informatie op www.pgsassenheim.nl/kerkenveiling of via sassemerkerkenveiling@gmail.com.


Dag van de Mantelzorg

Sassenheim n Welzijn Teylingen organiseert op zaterdag 11 november van 9.45 tot 15.00 uur in Sassenheim weer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg voor mantelzorgers in Teylingen. Net als vorig jaar is het thema: "Mantelzorg doe je samen". Ook dit jaar start met een interactief deel. Alle tips en informatie van vorig jaar zijn uitgewerkt door Welzijn Teylingen en mantelzorgers en organisaties gaan onder begeleiding met elkaar in gesprek. Verder bestaat het programma uit verschillende informatieve workshops en verwenactiviteiten. Aanmelden kan via www.welzijnteylingen.nl of telefonisch; 0252 -231805.


Thema-avond over thuiszitters

Warmond n De BinnensteBuitenTuin organiseert dinsdag 21 november een thema-avond voor jongeren, ouders, hulpverleners, docenten en andere betrokkenen. De avond staat in het teken van thuiszitters en schoolverzuim. Wat betekent dat nou eigenlijk? Tegen welke problemen loop je in de dagelijkse praktijk aan? Wat voor impact heeft het op het gezin en het sociale netwerk? Waar is de juiste hulp te vinden en waar kun je als hulpverlener alert op zijn? De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is aan de Herenweg 78. De toegang is gratis, wel even aanmelden via info@binnenstebuitentuin.nl.