Nieuw parkeerdek geen plek voor langparkeerders

Sassenheim n Het parkeerdek bij NS station Sassenheim is bijna klaar. Op woensdag 22 november om 16.00 uur nemen wethouder Bas Brekelmans en Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland de parkeergarage in gebruik. Daarna is de garage open voor het publiek.

Begin juli 2017 startte bouwbedrijf Aan de Stegge met de bouw van het parkeerdek voor 240 extra parkeerplaatsen. In totaal is er plek voor 520 auto's. Zowel de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Teylingen betalen mee aan het parkeerdek.

Drie weken vertraging

De bouw verliep voorspoedig, al zorgde het weer voor drie weken vertraging. Veel reizigers hebben gehoor gegeven aan de oproep om vooral met de fiets of bus naar het station te komen of tijdelijk voor een ander station te kiezen. Op werkdagen werd ook geparkeerd bij het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek.

Maatregelen

Wethouder Bas Brekelmans: "Ik ben blij en trots dat we dadelijk het nieuwe parkeerdek kunnen openen. Het parkeerdek is nagenoeg klaar. Het aantal parkeerplaatsen is bijna verdubbeld. Ruim 500 parkeerplaatsen, speciaal bedoeld voor het dagelijks woon-werkverkeer met de trein. Uiteraard ken ik de zorg dat het parkeerdek gebruikt wordt door langparkeerders voor Schiphol. Daar gaan we goed op letten. En mocht dat inderdaad het geval blijken, dan zullen we maatregelen treffen. Het parkeerdek moet een geweldig transferium zijn, waarmee we de dagelijkse bereikbaarheid van onze regio versterken, of het nu met de auto, fiets, bus, trein of straks wellicht zelfs met een bootje is".

Officiƫle opening op 22 november