Keepster Marit Huiberts met Dana Vincenten en Britt van Leijden in de verdediging. | Foto: pr. Foto: pr.

Verlies Foreholte tegen V&L

Voorhout n De start van de eredivisie staat in het teken van de vele onderbrekingen in verband met Europese wedstrijden van een aantal ploegen. Na eerst van landskampioen V.O.C. en daarna bekerwinnaar Dalfsen verloren te hebben, lag de competitie even stil. Op zaterdag 28 oktober werd de derde wedstrijd gespeeld en kreeg Foreholte de handbalsters van V&L uit Geleen op bezoek. Dit team, dat op een gedeelde eerste plaats staat in de eredivisie, liet zien dat met meer trainingsuren meer bereikt kan worden.

Foreholte startte voortvarend. De doelpunten vielen om en om. Halverwege de eerste helft stond het 9-10. In het laatste gedeelte van de eerste helft leek Foreholte even de weg kwijt te zijn, want het werd 11-17, maar de dames herpakten zich en wisten in vijf minuten vijf maal te scoren. Desondanks liep Marisha vd Geest tegen twee tijdstraffen op en moest op haar hoede zijn in het verdedigen. Bij rust stond het 16-18.

Tien minuten scoreloos

Met een goed gevoel werd aan de tweede helft begonnen. Junior Marit Huiberts (16) die een prima eerstehelft keepte, gaf het stokje over aan Mayra de Boer voor de tweede helft. Het werd een spannende periode. V&L wilde zich niet gewonnen geven en Foreholte vocht voor wat het waard was. Tot halverwege de tweede helft kon het hardwerkende Foreholte het bijbenen (24-24).Daarna liep V&L bij Foreholte weg, want de Voorhoutsen konden tien minuten het doel niet vinden. Het gat was geslagen en Foreholte kon het niet meer dichten. De wedstrijd eindigde in 27-32. Dana Vincenten was topscoorder met vijf goals. Op zaterdag 4 november is de volgende wedstrijd, in en tegen Venlo.

Paal staat winst The Bassets in de weg

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door nipt te verliezen van concurrent Waterland in Purmerend.

In een wedstrijd die bol stond van fouten lukte het The Bassets niet om het niveau te halen. Pas toen trainer Phil Leck ver in de tweede helft ingreep met drie wissels kwam er vuur in de ploeg, maar de teller stond al op 26-20. De klok tikte de laatste minuut en The Bassets zet eindelijk een goede aanval op waarbij Roger Scheffer een vijf punter drukt, 26-25. De laatste actie van de wedstrijd was de conversie, om met de bal twee punten door de palen te schoppen, maar het leren speeltuig spatte op de paal.