Sassenheim op tv in 'Geloof en een Hoop Liefde'

Sassenheim n Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor 'Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Sassenheim. De uitzending is op woensdag 15 november om 17.50 uur op NPO 2.

In het EO-programma gaan de presentatoren op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Adest en de Dorpskerk

Boerendochter Ingrid Langeveld neemt presentator Henk van Steeg mee en laat de kijkers kennismaken met de bewoners en hun gebruiken. Wanneer het muziekkorps Adest Musica door de straten van Sassem marcheert zijn de bewoners trots. Dit muzikale fenomeen is voor veel kinderen een droom om later in mee te spelen.

In de Dorpskerk ontmoet Van der Steeg Paul Vliem. Hij is de koster en zorgt dat de kerkdiensten goed verlopen.

In het veteranencentrum is een ontmoeting met de 91-jarige Sassemer Koos en zijn kameraden.

Ook op de radio

Naast Sassenheim, zijn ook de plaatsen Bunschoten Spakenburg, Den Helder en Waalwijk volgende week te zien in 'Geloof en een Hoop Liefde'. Ook in het dagelijkse radioprogramma 'Thuis op 5', iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5, staan deze gemeenten centraal. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.