De dames van Bloembinderij de Vos. | Foto: pr.
De dames van Bloembinderij de Vos. | Foto: pr. Foto: pr./ Ingrid Langeveld

Bloembinderij de Vos viert 50-jarig jubileum

Sassenheim n De binding met de mensen, veelal van generatie op generatie, en de kreet 'we gaan nog even naar Chris', zijn wat de bloemisten Nel de Vos, haar dochter Marjolein en vaste kracht Linda van Kesteren- Molkenboer van Bloembinderij 'de Vos' drijft. Ooit gestart met het huis aan huis venten van bloemen door wijlen Chris de Vos en nu, een halve eeuw verder, in Sassenheim een fenomeen.

Aan de vooravond van het jubileum staalt vanaf de gezichten van het energieke drietal vrouwen een en al vrolijkheid. "Chris (geboren en getogen in Sassenheim red.) begon al op zijn zestiende voor zichzelf met het kweken van zaadbloemen op een stuk gehuurd land aan de Jagtlustkade", weet Nel, de in Leidschendam geboren echtgenote van de op 1 december 1994 overleden grondlegger Chris de Vos. "Op een motorische bakfiets reed hij door de straten van Sassenheim en ventte huisdeur aan huisdeur zijn bloemen. In heel Sassem was hij een bekend gezicht. Iedereen kende hem en dat was de basis voor een brede klantenkring van zijn kort later opzette bloemenwinkel." Marjolein vult glimlachend aan. "Vader had in die tijd slechts een ventvergunning en die gold niet als een standplaatsvergunning. Zodra hij op een hoek van de straat met zijn bakfiets stilstond en er rondom geen klanten waren, lag het gevaar van een mogelijke boete op de loer."

Op donderdag 9 november viert de in de Floris Schoutenstraat gevestigde bloemenzaak zijn 50-jarig bestaansjubileum met actiedagen. "Altijd zijn wij gewoon gebleven en dat is wellicht onze kracht", besluiten moeder en dochter De Vos.

Op de foto: Bloemisten Nel de Vos, haar dochter Marjolein (rechts) en vaste kracht Linda van Kesteren.