Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen kunnen de kinderen zien hoe ‘groot en klein’ landbouwverkeer goed kunnen samengaan. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen kunnen de kinderen zien hoe ‘groot en klein’ landbouwverkeer goed kunnen samengaan. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto:

Les in VOMOL

Voorhout n Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL). Het is een project waar leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen aan deelnemen als voorbereiding op de komende jaren als zij op de fiets naar het voortgezet onderwijs gaan. In onze regio is er veel landbouwverkeer met grote voertuigen en kunnen vooral op smallere wegen zonder fietspaden onoverzichtelijke situaties ontstaan. Op vrijdag 3 november namen leerlingen van De Egelantier uit De Zilk en de Antoniusschool en de Andreasschool uit Voorhout deel aan een educatieve sessie met beelden van gevaarlijke situaties. Op het parkeerterrein van sporthal De Tulp stonden een aantal landbouwvoertuigen. De dode hoek, het slechte overzicht van de chauffeur en andere voorkomende situaties werden uitgelegd. Wethouder Kees van Velzen opende de dag. "De gemeente hecht veel belang aan verkeersveiligheid. Er is veel landbouwverkeer hier, dat is echt anders dan auto's. Deze banden zijn veel groter en zwaarder dan jullie zijn", waarschuwde hij.