Dankzij een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds heeft St. Matthias nieuwe muziekinstrumenten. Dorus, Nick, Ivan en Serge zijn er maar wat blij mee.
Dankzij een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds heeft St. Matthias nieuwe muziekinstrumenten. Dorus, Nick, Ivan en Serge zijn er maar wat blij mee. Foto: pr.

Sint Matthias heeft weer een jeugdorkest

Warmond n Vier muzikanten in spe hebben enthousiast de stap gemaakt als vrienden naar het jeugdorkest van Sint Matthias. Dorus, Nick, Ivan en Serge zijn nu muzikant.

Tijdens een open repetitie op het podium van het Trefpunt hebben de jonge muzikanten voor het eerst als jeugdorkest een optreden gegeven. Het feestelijke aspect was het uitreiken van nieuwe instrumenten aan Dorus, Serge, Ivan en Nick. Dirigente Patricia Klock is al tijdens haar studie HaFaBra-directie dirigent geworden in Warmond en neemt naast haar muzikaliteit ook wekelijks haar drive mee om te organiseren. Leden van de jeugd-commissie, Roos de Winter en Kelly van der Meij, jonge twintigers en ook ooit lid van het jeugdorkest, hebben gedrieën het jeugdorkest opnieuw opgericht. In een project van een jaar willen zij het orkest verder doen groeien. Hiervoor zijn instrumenten aangeschaft: klarinetten, saxofoons en een trompet. Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen heeft het jeugdorkest enorm gesteund door het initiatief te ondersteunen met een financiële bijdrage. Muziek- en toneelvereniging St. Matthias kan zich nu richten op het betaalbaar geven van muziekles aan kinderen. Het orkest doet hierbij een oproep instrumenten die bij mensen thuis onder het stof liggen een tweede leven te gunnen als oefeninstrument voor de jeugd. Meer informatie op ww.sintmatthias.nl. | Foto: pr.


Slotweekend Kunstweek met Tommy Wieringa

Warmond n Het laatste weekend van de Kunstweek Warmond heeft veel moois in petto voor kunstliefhebbers. Op zaterdag 11 november vertelt Tommy Wieringa in het Literair Café over zijn nieuwe boek De heilige Rita.

Voor het Literair Café is het gelukt om een schrijver uit te nodigen die al langer op het verlanglijstje van de Kunstweek stond: Tommy Wieringa. De schrijver brak in 2005 door met Joe Speedboot. Eind oktober verscheen zijn nieuwste roman De heilige Rita, waarover hij zaterdagmiddag in Warmond uitgebreid zal vertellen in een vraaggesprek met Ruud Aanhane en Irma Ooijevaar. Het Literair Café begint om 14.00 uur en is in De Oude School. De toegang is gratis.

Carel Willink

In Het Trefpunt houdt Camée van Blommestein op vrijdag 10 november om 20.15 uur een lezing over kunstschilder Carel Willink (1900-1983). Op zaterdagavond is in het theater om 20.30 uur de muzikale voorstelling Beethoven vs Beethoven te zien.

Workshops

Gluren bij de Buren, de expositie van schilderijen uit de Leidse School (Oude Raadhuis) en van de Warmondse kunstenaars (De Pomp) zijn deze week nog te bezoeken. Ook zijn er nog activiteiten en workshops. Donderdag is er voor volwassenen passepartout snijden (Barbara Oudshoorn) en botanisch tekenen (Nicoline Heemskerk). Voor tieners tussen 12 en 17 jaar is er een workshop handlettering door Nicôle van Werkhoven. Kinderen van 3-12 jaar kunnen op donderdag terecht bij Margareth Meulmeester voor de workshop schilder je eigen wereld. Vrijdag geeft ze dezelfde workshop aan 13- tot 18-jarigen en voor volwassenen is er op zondag Express yourself in paint. Het volledige programma is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl.