Kinderen in Tanzania kregen in 2016 kleding vanuit Little Dresses for Africa. De stichting heet sinds kort De Prince/Princess Foundation. | Foto: pr.
Kinderen in Tanzania kregen in 2016 kleding vanuit Little Dresses for Africa. De stichting heet sinds kort De Prince/Princess Foundation. | Foto: pr. Foto:

Foundation zoekt naaisters in Bollenstreek

Sassenheim n De Prince/Princess Foundation zoekt hulp om verder te groeien. Ze maken kleding voor arme kinderen in ontwikkelingslanden.

De Prince-Princess Foundation (voorheen 'Little Dresses for Africa') is een non-profit organisatie in Sassenheim, die met behulp van creatieve en enthousiaste vrijwilligers, jurkjes en broekjes maakt uit lapjes katoen en deze verstuurt naar de allerarmste kinderen ter wereld.

Knippen of inpakken

De stichting komt graag in contact met vrijwilligers in de Bollenstreek (Nederlands- of Engelstalig) die het leuk vinden om bijvoorbeeld jurkjes en broekjes te naaien (veel ervaring is niet nodig); patroondelen uit te knippen (ervaring niet nodig); kledingstukken in te pakken (een keer in de maand) of een halve dag per week begeleiding te geven aan een groep met minder ervaren naaisters.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen thuis aan de slag, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan een groep in het naai-atelier in Sassenheim of op andere plaatsen in de Bollenstreek. Ook vrijwilligers die alleen 's avonds tijd hebben, kunnen zich aanmelden.

Voor meer informatie of aanmelding, neem contact op met Liz Wassenaar via 06-18610390 of liz@princeprincessfoundation.nl.