Shantyfestival

Warmond n Shantykoor 't Joppekoor organiseert op zondagmiddag 12 november de zesde editie van het jaarlijkse shantyfestival. Vijf koren zingen vanaf 12.30 uur in partycentrum Dekker (Veerpolder 14): shantykoor 't Bollenhart (Noordwijkerhout), het Schippertjeskoor (Warmond), shantykoor de Zilk (De Zilk), het Viswijvenkoor Sootjevisch (Zevenhuizen) en 't Joppekoor (Warmond). De twee Warmondse koren treden ook samen op. Het festival wordt naar verwachting om ongeveer 18.00 uur afgerond met een gezamenlijk optreden van de vijf koren. De toegang is gratis.


Prinsverkiezing bij de Saksen

Sassenheim n De 43ste Prins van de Saksen maakt zich op zaterdagavond 11 november om 23.11 uur bekend. De feestavond in het Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) begint om 20.00 uur. Prins Johannes1 en Prinses Karin nemen samen met Jeugdprins Gerard en adjudant Jan afscheid.

Ook bij carnavalsvereniging de Bokken in Voorhout kiezen een nieuw prinsenpaar. Op zaterdag 11 november is de prinsbekendmaking in Cheers! (Herenstraat 106). De feestavond begint om 21.00 uur. De nieuwe prinsenparen kunnen zich gaan opmaken voor het carnaval, dat op 10 februari 2018 begint.


Sjaak Bral zegt 2017 vaarwel

Warmond n Sjaak Bral is de enige cabaretier die al twintig jaar in z'n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2017 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend. Bral staat op zondag 19 november in theater Het Trefpunt (Herenweg 80). De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 18,50 euro per stuk en zijn te koop via www.theaterhettrefpunt.nl of bij de VVV te Warmond aan de Gemeentehaven. Ook op de avond zelf zijn mogelijk nog kaarten verkrijgbaar aan de zaal.


Lezing: Omgaan met de dood

Sassenheim n In de Julianakerk is op maandag 13 november een bijeenkomst over omgaan met de dood. Een onderwerp waarvan het soms lijkt of er een taboe op rust om er over te praten. En dat terwijl elk mens het tegenkomt in zijn familie- of vriendenkring. Hans van Wijk, geestelijk verzorger bij Marente geeft tijdens de bijeenkomst aan de hand van een schilderij van Eric Wijnands een toelichting op dit onderwerp en gaat daarna met de aanwezigen in gesprek.

De lezing begint om 20.00 uur en is in de Witte Zaal van de Julianakerk (Julianalaan 6). De entree bedraagt 3 euro. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.