Jan en Mart zijn al sinds mei bezig met het decor voor jubileumvoorstelling Enigami van musicalgroep Up2Stage. | Foto: pr.
Jan en Mart zijn al sinds mei bezig met het decor voor jubileumvoorstelling Enigami van musicalgroep Up2Stage. | Foto: pr. Foto: pr.

n Enigami: De illusie overtuigend neerzetten

Sassenheim n Musicalgroep Up2Stage voert in het weekend van 25 en 26 november de jubileumvoorstelling Enigami, land vol fantasie op. De repetities worden steeds serieuzer en ook bij de decorbouwers stijgt de spanning langzaam maar zeker. Het moet er mooi en geloofwaardig uitzien op het podium.

Zaterdagmorgen, eind oktober. In de kas van René Rotteveel aan de Oude Herenweg in Voorhout werken de broers Jan en Mart Klein aan decorstukken voor de jubileumvoorstelling Enigami van musicalgroep Up2Stage. Een stukje verder in de kas zijn Natasja Kuiper, Sanne Vermeulen en Sam Langerak aan het werk. Ze schilderen een enorme houten constructie. Wit, als ijs.

Schoonmoeders garage

Nog een kleine maand tot de voorstelling. Jan en Mart zijn al sinds mei bezig met het decor. Jans dochter Eva (20) kwam in 2011 bij Up2Stage, en Jan liet zich al snel strikken om als decorbouwer aan de slag te gaan. Een jaar later kwam Mart hem helpen. Aanvankelijk in de garage van Jans schoonmoeder, later in de kas, waar Up2Stage permanent een ruimte heeft. Het beeldbepalende element voor Enigami is een enorme ijsrots, circa vier bij drie meter en ruim twee meter hoog. "Daar zit een hoop werk in", vertelt Jan. "We hebben hem zelfs nog groter gemaakt om een doorgang voor de ijskoningin te maken." Lees het hele artikel op www.deteylinger.nl.