Het winnende team van De Slag om de Bollenstreek.
Het winnende team van De Slag om de Bollenstreek. Foto: pr./Jisk Koopmans

Terug in de schoolbanken tijdens De Slag om de Bollenstreek

Sassenheim n De zesde Slag om de Bollenstreek is gewonnen door het team Leidsch Dagblad. De cheque van ruim zesduizend euro was voor Present Bollenstreek.

In de Slag om de Bollenstreek nemen ondernemers en organisaties in teams van maximaal zes spelers het tegen elkaar op tijdens een uitgebreide quizavond. Dit jaar werd samengewerkt met Rotary Club Sassenheim. De opbrengst gaat naar een goed doel uit de Bollenstreek.

Herexamen

Op maandagavond 13 november zat het Rijnlands Lyceum vol met 22 deelnemende teams uit de Bollenstreek. Zij gingen voor even terug de schoolbanken in. Naast meerdere vragenrondes is er ook ieder jaar een rode draadspel. Dit keer was gekozen voor een herexamen. Iedere deelnemer mocht in een van de zes vakken opnieuw examen doen. Dat ging de een beter af dan de ander, met aan het einde van de avond het team van de regionale krant als winnaar.

Present Bollenstreek

In totaal bracht de quizavond 6.750 euro op, dat wordt geschonken aan Stichting Present Bollenstreek. Present is een regionale stichting die als een soort makelaar vrijwilligers koppelt aan een aanvrager die wel wat hulp kan gebruiken. De vrijwilligers gaat dan op projectbasis aan de slag, bijvoorbeeld bij het helpen opknappen van een kinderkamer of een dagje uit met een bewoner. Op de foto: De winnaar Team Leids Dagblad met vrijwilligers van Present Bollenstreek en de organisatie. | Foto: pr./Jisk Koopmans