Afbeelding
Foto: pr.

Raadslid op de bres voor huiszwaluw

Warmond n PvdA-raadslid Joost van Doesburg heeft aan B&W vragen gesteld over het wel en wee van de huiszwaluwnesten die zich tegen de loods van Gebr. Visch bevinden aan de Burgemeester Ketelaarstraat. De gevederde paartjes dreigen ontheemd te worden.

Door Nico Kuyt

De belangengroepen Vogelwerkgroep Teylingen en de Vereniging Betrokken Teylingers maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de 42 bewoonde huiszwaluwnesten. De loods staat op de nominatie om gesloopt te worden om plaats te maken voor het bouwplan Hof van Leede, een kleinschalig woningbouwproject met 16 penthouse-appartementen met verkoopprijzen boven de 2 miljoen euro. De kolonie zwaluwen staat vermeld in het bestemmingsplan Fort Marina uit 2013. Er moet worden voorzien in een alternatieve nestgelegenheid voor alle zwaluwnesten. Beide belangengroepen hebben gesproken met de projectontwikkelaar van Hof van Leede, maar die wist van geen huiszwaluwkolonie noch van een alternatieve nestgelegenheid.

Van Doesburg vraagt nu of B&W de kolonie wel goed op het netvlies heeft staan daar het behoud van deze vogelsoort voor zowel Warmond als de biodiversiteit van groot belang is. Hij vraagt aan B&W opheldering over de sloop, terwijl er nog geen sprake is van alternatieve nestlocaties. Van Doesburg wil ook weten hoe B&W er op toeziet dat alle 42 gevleugelde bewoners een alternatieve nestgelegenheid aangeboden krijgt.


Peter Scholten lijsttrekker voor CDA Teylingen

Teylingen n De ledenvergadering van CDA Teylingen heeft op woensdag 8 november met ingestemd met de voordracht van Peter Scholten als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Scholten heeft de CDA-fractie de afgelopen jaren al geleid. De oud-marineman is intensief betrokken bij de portefeuilles bestuurszaken, financiƫn en toerisme. Scholten: "Ik zie uit naar een mooie campagne, waarbij wij met onze kandidaten graag het gesprek aangaan met de inwoners van onze dorpen Sassenheim, Voorhout en Warmond en de buitengebieden over wat er leeft." De verwachting is dat Scholten ook de nieuwe fractie zal gaan leiden. Op de foto feliciteert Hans van Ek, afdelingsvoorzitter, Peter Scholen met zijn benoeming tot lijsttrekker

De ledenvergadering stemde tevens in met het verkiezingsprogramma. Hierin zijn de speerpunten veiligheid, zorg en duurzaamheid.