Goedheiligman bij DVV

Sassenheim n Speeltuinvereniging DVV viert op zaterdag 2 december het Sinterklaasfees in het gebouw van de Zevensprong, ingang aan de Rusthofflaan 27a. De kinderen worden om 15.00 uur verwacht en om ongeveer 16.30 uur zal de Sint uitgezwaaid worden. De kosten bedragen 3,50 euro per kind voor leden. Niet-leden betalen 4,50 euro per kind. Om teleurstellingen te voorkomen is het verplicht de kinderen aan te melden. Dit kan via info@speeltuinverenigingdvv.nl Graag in de aanmelding de naam vermelden, of het een jongen/meisje betreft en de leeftijd van het kind. Ook is een telefoonnummer voor onvoorziene zaken handig. Ouders ontvangen bevestiging van hun aanmelding.


Herfstactiviteit voor kinderen

Warmond n IVN (scharrelkids) organiseert samen met het Natuur Ontdekking Centrum een middag voor kinderen op Koudenhoorn met als thema 'Herfstbladeren'. Tussen 14.00 en 16.00 uur gaan de deelnemers buiten bladeren zoeken en daar vervolgens binnen mee aan de slag. Deze activiteit is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar mag wel info@koudenhoornontdekken.nl of scharrelkidsivnleiden@gmail.com. Deelname kost 1 euro. De start is om 14.00 uur bij het Natuur Ontdekkingscentrum op het recreatie-eiland Koudenhoorn. Ouders worden verzocht de kinderen te brengen en ook weer op te halen.


Herfstmaaltijd in AgnesStaete

Voorhout n Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kan iedereen van 55 jaar en ouder aanschuiven voor een driegangenmenu in de recreatiezaal van woonservicecentrum AgnesStaete (Kerkweg). Gasten zijn welkom vanaf 11.30 uur, de maaltijd wordt geserveerd om 12.00 uur. Eens per twee maanden is er een themamaaltijd. Op donderdag 23 november is het thema 'Herfst'. De kosten zijn 7,50 euro. Aanmelden, tot een dag van te voren, via telefoonnummer 0252-211 437 (op werkdagen bereikbaar tot 12.30 uur).


Cultuur Verheft met Goed fout

Voorhout n Al sinds hij nog een kleine jongen was, is regisseur Peter Kales gefascineerd geraakt door de oorlog. Waarom doen mensen elkaar dit aan? De psychische gevolgen gaan, weliswaar in steeds mindere mate, over van generatie op generatie. De generatie die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt wordt steeds ouder en sterft langzamerhand uit. Belangrijk is echter dat het verhaal verteld blijft worden als een soort waarschuwing; dit mag nooit meer gebeuren. In het toneelstuk Goed fout laten de spelers van Cultuur Verheft de soms ingrijpende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zien. Lees meer op www.deteylinger.nl.