Harro van Lien is de verteller in de Verdwaalde Viking. | Foto: pr.
Harro van Lien is de verteller in de Verdwaalde Viking. | Foto: pr. Foto: pr.

Een verdwaalde Viking in Zwartbult

Voorhout n Alle leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen uit Voorhout zagen vorige week de voorstelling De verdwaalde Viking in @Hok. Deze voorstelling is onderdeel van Kijk|Kunst, dat wordt georganiseerd door Kunstgebouw.

Thomas is tien en woont in Zwartbult, een klein dorp aan een rivier. Orde en rust staan hoog in het vaandel van de burgemeester. Een dik boek vol regels houdt het dorp stevig in de greep. Tot op een warme lentedag een Viking aan komt varen. Hij stapt uit en blijft… Thomas gloeit van opwinding, maar het dorp wordt bang. Wat moet die engerd hier? De verdwaalde Viking gaat over vertrouwen en vooroordelen. De leerlingen genoten van deze mysterieuze, humoristische en spannende vertelvoorstelling. In de klas hebben ze de voorstelling besproken en deden ze verschillende theateropdrachten.

Harro van Lien is de verteller van De verdwaalde Viking. Hij is als acteur bekend van theater Thot waar hij in verschillende jongerenvoorstellingen speelde. Sinds enkele jaren vindt hij inspiratie in het vertellen van verhalen.