Een Warmonds podium:  Kees Heemskerk (m) en Leander van der Geest (r) staan bij de eerste drie.| Foto: pr./schaatspeleton.nl.
Een Warmonds podium: Kees Heemskerk (m) en Leander van der Geest (r) staan bij de eerste drie.| Foto: pr./schaatspeleton.nl. Foto: pr./schaatspeleton.nl

Kees Heemskerk verrast met winst in marathon bij beloften

Warmond n Kees Heemskerk heeft de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor Beloften gewonnen. De 23-jarige Warmonder was in Utrecht na een zware finale de snelste en pakte zo zijn eerste marathonwinst.

Jordy van Workum werd tweede, Leander van der Geest, net als Heemskerk lid van de Warmondse IJsclub, finishte als derde. Eerder deze maand pakte Van der Geest nog verrassend de derde plek in de Topdivisie, toen hij als invaller aan de start mocht verschijnen.

Ook succes dames

In de Dames Topdivisie reed WIJC-lid Lisa van der Geest naar de tweede plaats. Zij moest op het Utrechtse ijs alleen Janneke Ensing, die eerder op de dag nog tiende was geworden tijdens de World Cup Mass-start in Thialf, voor te laten gaan. Loesanne van der Geest finishte de wedstrijd als 27e, de Voorhoutse Denise van der Hulst finishte als 40e.

Op zaterdag 18 november rijdt het marathonpeloton de vijfde wedstrijd in Haarlem, een van de thuisbanen van de Warmondse IJsclub. Daar zullen naar verwachting veel WIJC-leden de clubgenoten aanmoedigen. Iris van der Stelt verschijnt daar opnieuw in het leiderspak aan de start. Met een achtste plaats behaalde de Sassenheimse in Utrecht voldoende punten om ook in Haarlem in het Oranje te mogen schaatsen. | Foto: schaatspeleton.nl.


Laatste seizoen IJzendoorn bij Foreholte

Voorhout n Voetbalclub Foreholte neemt na dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Marcel IJzendoorn.

IJzendoorn staat voor het vierde seizoen voor de groep bij de selectie. In zijn eerste jaar miste hij net de promotie naar de eerste klasse. Momenteel bezet Foreholte de laatste plaats in de tweede klasse. Het bestuur laat weten ervan overtuigd te zijn dat de komende weken de weg omhoog ingezet gaat worden.

Het besluit om de club te verlaten is in goed overleg gegaan, in samenspraak met de Technische Commissie van Foreholte. Ijzendoorn is in een reactie dankbaar voor zijn tijd bij de Voorhoutse club. "Een fantastische club, een gezonde club, waar ik me al die jaren echt thuis heb gevoeld, met een uitstekend functionerend team aan vrijwilligers om me heen."

Wie volgend seizoen de nieuwe trainer van Foreholte wordt, is nog niet bekend.


Goudkoorts Warmondse IJsclub                         bij Zuid-Hollands kampioenschap

Warmond n De schaatsers van de Warmondse IJsclub (WIJC) hebben met succes meegedaan aan het Zuid-Hollands kampioenschap marathonschaatsen op zondag 12 november.

Loesanne van der Geest won het kampioenschap bij de Dames Senioren. Na 30 ronden rekende ze af met haar ploeggenotes van schaatsteam Nedflex. Anne Leltz, ook WIJC-lid en rijdend voor Monalyse-Sportvrouw.com, werd vijfde. WIJC-lid Rianne Heemskerk was de beste in de titelstrijd voor de Junioren A. Op het podium kreeg zij gezelschap van clubgenote Laura Otting, die de bronzen medaille mocht ontvangen.

Brons was er ook voor de Warmonder Rens Vergeer in de Jongens Pupillen-categorie. Het Sassenheimse WIJC-lid Patricia Koot won het kampioenschap bij de Meisjes Pupillen. | Foto: pr./Schaatspeloton.nl

Loesanne van der Geest in actie. | Foto: pr./Schaatspeloton.nl
Afbeelding