MHC Voorhout moet zich in grote mate beperken tot verdedigen tegen het sterke Castricum. | Foto: pr. Foto: pr.

MHC Voorhout komt tekort tegen Castricum

Voorhout n Na het gelijke spel van vorige week staan de komende weken tot de winterstop drie wedstrijden tegen de top drie op het programma voor de dames van MHC Voorhout. Tegen Castricum bleek winnen een kansloze missie.

Het beloofde een pittige wedstrijd te worden voor de Voorhoutse dames. Castricum, dat gaat voor het kampioenschap, scoorde de meeste doelpunten en de verdediging van Voorhout zou danig getest worden. De dames uit Castricum lieten direct in het begin van de wedstrijd zien dat zij in de top van de competitie meedraaiden. Toch hield Voorhout goed stand en grote kansen kwamen er niet. Na 20 minuten werd toch een gaatje in de Voorhoutse verdediging gevonden en Castricum kwam met 0-1 voor. Sporadisch kwam Voorhout bij het doel van de tegenstander. Vijf minuten later was het weer raak. Met een diagonaal schot liet Castricum de 0-2 aantekenen. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Voorhout probeerde na rust de tegenaanval in te zetten, maar na vijf minuten was de wedstrijd gespeeld doordat Castricum de 0-3 scoorde. De MHC-dames probeerden nog wel een tegentreffer te maken, maar de dames uit Noord-Holland counterden er lustig op los. Voorhout kreeg toch nog wel een paar kansen, maar liep in de tegenstoot nog tegen twee treffers op. Met een 0-5 eindstand gingen de Voorhoutse dames het veld af en kwamen tot de conclusie dat Castricum toch een maatje te groot was.