Zeiltrofee voor Pieter Heerema

Warmond n Pieter Heerema heeft vorige week tijdens de Zeiler van het Jaar gala de Conny van Rietschoten Trofee gewonnen. De Warmonder woonachtige Heerema ontving de prijs voor zijn prestatie in de Vendée Globe. Hij is de eerste Nederlander ooit in deze non-stop solo race rond de wereld de finish heeft gehaald. Na 116 dagen op zee kwam hij op donderdag 2 maart weer thuis en eindigde als zeventiende.

De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.


Veiling bij Foreholte

Voorhout n De jaarlijkse veilig bij Foreholte is dit jaar op vrijdag 17 november. De veilingcommissie heeft weer een flink aantal prijzen geregeld. Er zijn echte voetbalprijzen, met reizen naar de Duitse of Spaanse competitie. Naast een shirt van Davey Klaassen, zijn ook shirts van oud-Foreholte spelers die zich nu op het hoogste niveau laten zien: Roffelsen, Owobowale, Warmerdam en Van Bladeren. Terug op de lijst van kavels is een basisplaats in Foreholte 1 tijdens de nieuwjaarswedstrijd. De deuren gaan open om 19.30 uur. De opbrengst van de Foreholte-veiling komt ten goede aan de vereniging.


Start bouw complex STV

Sassenheim n De officiële start van de bouw van het nieuwe complex van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) op sportpark de Roodemolen is op maandagmiddag 20 november. Wethouder Bas Brekelmans krijgt de eer de eerste paal van het nieuwe complex te slaan. Op het huidige derde veld van voetbalvereniging Teylingen worden negen tennisbanen, een kinderbaan, een clubhuis en een opslag gerealiseerd.


Open Lisse Darttoernooi

regio n De tweede editie van Open Lisse Darts is op zondag 19 november in Hotel Restaurant de Engel in Lisse. Vorig jaar won Wouter van Ommeren uit Sassenheim het toernooi, hij versloeg toen in de finale Lars Plaisier uit Noorden. Aanmelden vanaf 12.45 uur, inschrijfgeld 10 euro. Er is plek voor 80 deelnemers. Er wordt gespeeld volgens poules/knock-out winnaars/verliezersronde.


Publieksprijs

Sassenheim n De broers Johnny en Robert Spies uit Sassenheim hebben vorige week de publieksprijs van Starterswedstrijd LEF 2017 gewonnen. Samen hebben ze het horlogemerk 1915 watches opgezet. De finale avond was op dinsdag 7 november in de Leidsche Schouwburg. De grote prijs ging naar het Leidse Polariks, zij wonnen de juryprijs.