Jaap (Simon Krikke), Simon (Marcel Vooren) en Dirk (Bram van Leuveren) .
Jaap (Simon Krikke), Simon (Marcel Vooren) en Dirk (Bram van Leuveren) . Foto: pr.

Vermakelijk avond bij Matthias Toneel

Warmond n De toneelgroep Sint Matthias speelde zaterdagavond 18 november in Het Trefpunt het blijspel 'Echtgenoot te huur' van Peter Bergvliet. Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november is de voorstelling nog te zien.

Het stuk gaat over de compagnons Dirk Verstoep, gespeeld door Bram van Leuveren, en Simon Jansen, gespeeld door Marcel Vooren. Hun bedrijf zit in geldnood, waardoor Dirk in de verleiding komt om via een smoes geld te ontlokken aan zijn vermogende neef Joris en diens vrouw Dina. Dit echtpaar wordt vertolkt door Brenda Keijzer en debutant Emiel Legger. In de list die Dirk verzon speelt zijn dochter Ankie een cruciale rol. Ankie wordt gespeeld door Esther van Leeuwen.

Dit keer kende het stuk maar liefst tien volwaardige rollen, waardoor regisseur Saskia Neuijen en assistent Stan Lambregt hun handen vol hadden aan de coaching van deze groep. Onder de overige vijf spelers is nog een tweede debutant, in de rol van Emmy, gespeeld door Hanny Prins. Haar tegenspeler is de al jaren tot groot plezier van het publiek acterende Hein van Schie. Verder spelen de huishoudster van Dirk, gespeeld door Els Versluys en bezoeker Jaap, gespeeld door Peter Krikke een overtuigende rol. Mandy Oostdam is na afwezigheid van twee jaar terug in de rol van Sophie, de zuster van Dirk.

Sint Matthias speelt 'Echtgenoot te huur' nog twee keer: op vrijdagavond 24 november en zaterdagavond 25 november om 20.15 uur in de theaterzaal van Het Trefpunt (Herenweg 80). De toegang bedraagt 6 euro per persoon en kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang aan de deur van het theater. Donateurs van Matthias verkrijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurkaart. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de kosten van de voorstelling te financieren.