Campagne rondom dementie

Teylingen n De gemeente Teylingen start deze week een bewustwordingscampagne rondom dementie. Via verschillende online en offline kanalen wordt de komende tijd aandacht besteed aan dit onderwerp.

Teylingen wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waar ook mensen met dementie veilig en prettig kunnen leven. In Teylingen gaat het op dit moment om zo'n 650 mensen. Er is al enige tijd een werkgroep actief bezig met het onderwerp, vanuit het Zorgpact. In het Zorgpact werken huisartsen, zorginstellingen, woningcorporaties, Welzijn Teylingen en de gemeente samen bij het ontwikkelen van projecten die bijdragen aan een beter en veiliger leefklimaat.

Signalen

Op de Facebookpagina Dementievriendelijk Teylingen en in de gemeenterubriek van deze krant worden tien mogelijk signalen van dementie beschreven en staan tips hoe daar als samenleving mee om te gaan.


Verzoek 30-zone Tulpenstraat

Sassenheim n Een bewoner heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om de Tulpenstraat een 30 kilometer zone te maken.

Volgens de schrijver wordt in de straat, tussen de Narcissenlaan en de Vijfmeiweg, zeer hard gereden. En het wordt steeds drukker, zo is de ervaring. Het verkeer neemt nog meer toe met de bouw van de nieuwe wijk op de grond van de Sassenheimse Tennis Vereniging.

De mail staat als een ingekomen stuk op de agenda van de raadscommissie Bestuur van 6 december. Het voorstel is deze ter afhandeling in handen van B&W te geven, die het dan gaat bekijken. (NK)