Wethouder Kees van Velzen reikt de Zilveren Barensteel uit aan de Herman Verhoef. De gemeentelijke onderscheiding is voor inwoners die zich als vrijwilliger inzetten in Teylingen. | Foto: pr.
Wethouder Kees van Velzen reikt de Zilveren Barensteel uit aan de Herman Verhoef. De gemeentelijke onderscheiding is voor inwoners die zich als vrijwilliger inzetten in Teylingen. | Foto: pr. Foto: pr.

Barensteel voor Herman Verhoef

Sassenheim n Na ruim 27 jaar nam Herman Verhoef (86) in mei afscheid van het bestuur van de Stichting Oud Sassenheim (SOS). Tijdens de jaarlijkse dia-avond van de stichting, op woensdag 22 november, kreeg de archivaris een Zilveren Barensteel voor zijn inzet.

Herman Verhoef was in 1990 een van de oprichters van de SOS, de stichting die de cultuurhistorie van Sassenheim wil vastleggen. Hij is vanaf de instelling van de Werkgroep Historie in 1994, lid van deze werkgroep geweest en wil dat ook blijven zolang hij dat kan. Ook was hij betrokken bij de diverse boeken die de SOS heeft uitgebracht, waaronder het Stratenboek en het boek 'Sassenheim in grootmoeders tijd' (samen met Jasper van Teylingen).

De gemeentelijke Barensteel is voor Verhoef een mooie uitbreiding van zijn verzameling onderscheidingen. In 2010 ontving hij al een koninklijke onderscheiding en de erepenning van de SOS.