TOP wint van Fortuna

Sassenheim n TOP had het zaterdag de eerste helft lastig met Fortuna, maar wist voor rust toch een flink gat te slaan. Dat bleek genoeg voor een ruime winst.

In sporthal De Korf zagen de toeschouwers dat het de eerste tien minuten vooral knokken was voor de twee ploegen. Jet Hendriks opende de score door al binnen een minuut raak te schieten. Fortuna ging goed mee en hield tot 9-9 de Sassenheimers bij. Daarna nam TOP afstand door drie keer raak te schieten (12-9). Hendriks was in die fase belangrijk voor haar ploeg door ook een doorloopbal te scoren.

Het was het startsein voor een offensief van de thuisclub, waarin Mick Snel, Nick Pikaar en Celeste Split ontzettend zuiver schoten. Sowieso schoot de thuisploeg met scherp: ruim 40 procent van de pogingen werd een doelpunt. Met een 17-12 ging TOP de rust in.

Scores Snel en Jousma

De vijf punten voorsprong kwam na de pauze niet meer in gevaar. Fortuna kon vaak aanleggen dankzij reboundoverwicht van de boomlange Mirjam Malta, die het toch knap lastig had tegen de ruim twintig centimeter kortere Jet Hendriks. Mede door de afvangkwaliteiten van Maltha kon Fortuna-aanvaller Nik van der Steen zijn goals maken. In het andere vak had Pikaar het met name in de eerste helft lastig tegen Daan Preuninger, die de wedstrijd eindigde met negen doelpunten. Het hielp de gasten niet dichterbij, want ook TOP scoorde mee, onder andere via mooie doelpunten van Mick Snel, Paul Anholts en Sanne Jousma.

Debuut Thimo Winter

De wedstrijd kabbelde rustig naar het einde, met nog een opvallend moment. Bij 28-17 kreeg Daniel Harmzen een publiekswissel. Hij schoot zijn ploeg voor rust bij 13-12 weer op het belangrijke verschil van twee punten.

Harmzen maakte plaats voor Thimo Winter, die in de minuten ervoor was toegezongen door het publiek. Op verzoek van de TOP-supporters liet coach Jan Niebeek de jonge TOP-speler zijn debuut maken in de Korfbal League.