Secretaris Bob van Ingen Schenau huldigt winnaar Ben Duivenvoorde. | Foto: pr.
Secretaris Bob van Ingen Schenau huldigt winnaar Ben Duivenvoorde. | Foto: pr. Foto: pr.

Duivenvoorde kampioen driebanden Duinstreek

Teylingen n Het Biljartcentrum Oegstgeest was in het weekend van 24 tot 26 november het strijdperk voor de finalisten in de hoogste districtsafdeling van het driebanden-klein in de Duinstreek. Voorhouter Ben Duivenvoorde won de titel.

Na wedstrijden op vrijdag en zaterdag stond de finale op het programma. Het werd een gelijk opgaande strijd tussen John Kuijken (Sportrust, Sassenheim) en Ben Duivenvoorde (B.C.O. Oegstgeest).

Na de stand 23-24 bleef Duivenvoorde steeds voor en wist dit vol te houden. Door zijn winst met 35-40 na 50 beurten en het verlies van Van Delden op de andere tafel was de Voorhouter de enige met tien matchpunten en veroverde de titel.

Net geen medaille

Op puntenaantal was de tweede plaats voor René de Rooij, ook van Sportrust uit Sassenheim. Wim den Heijer, van thuisclub Oegstgeest, won het brons. Kuijken viel door zij verlies in de finale net buiten de top drie. Plaatsen vijf tot en met acht waren voor Marcel van Delden, Remco Kroder, Hans Hoefnagels en Ben de Graaf.