Jan en Martha van Steijn – Van Dril worden gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: Esther Luijk
Jan en Martha van Steijn – Van Dril worden gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

Bijzondere briljanten bruiloft aan de Wanmolenlaan

Sassenheim n Al vijfenzestig jaar delen ze lief en leed. Meneer en mevrouw Jan en Martha van Steijn – Van Dril (beiden 91 jaar) mochten 25 november hun briljanten huwelijk vieren. Het stel vierde feest met vrienden en familie in de Willemshoeve in Voorhout. Met hun medebewoners van de flat aan de Wanmolenlaan vierden zij het jubileum bij Grand Café Graaf Jan.

Door Esther Luijk

Ze kunnen het zich nog goed herinneren, de bewuste dag. Het stel trouwde in de Agathakerk in Lisse. "Er lag heel veel sneeuw die dag", vertelt mevrouw Van Steijn. "Maar dat zorgde wel voor mooie foto's. We zijn daarna nog met alle gasten in een bus naar Gorinchem gegaan. Mijn zus zat daar in het klooster en kon niet naar de bruiloft komen, dus gingen we bij haar op bezoek, met z'n allen!"

liefde op de tandem

De bruid en bruidegom ontmoetten elkaar toen zij negentien jaar oud waren. Mevrouw van Steijn en een vriendin zouden samen met twee jongens die ze een aantal keer in een dansgelegenheid hadden ontmoet, gaan tandemfietsen. "We wilden de Maastunnel in Rotterdam zien", verklaart mevrouw van Steijn. "We moesten twee tandems huren, maar er was steeds iets mis. Dan was de tandem weer kapot, of de verhuurder had er maar een. Dus het duurde heel lang voordat we konden fietsen en al die tijd bleven we contact houden. Dus we leerden elkaar steeds beter kennen. Na het fietsen is het aan gebleven."

'Vijf meiden in huis'

Meneer Van Steijn zat vroeger in de bollen. Hij keurde ze en keek overal de vrachten na. Zijn vrouw was coupeuse aan huis en heeft tot haar 84e in de huishouding gewerkt. "Maar ik voelde me geen 84 hoor", lacht ze. "Het was altijd heel leuk met de familie en ik deed het graag."

Het stel kreeg vier dochters: een hele kluif, volgens meneer Van Steijn. "Maar het was altijd gezellig in huis, met vijf meiden." Later werd de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Zelf koken

Het gezin ging vroeger vaak op vakantie naar Duitsland, maar verder was het stel niet heel reislustig. Mevrouw Van Steijn: "Nee hoor, een boom is in een ander land ook een boom! We gingen liever uit eten. Ik was altijd graag thuis, nu ook nog. We wonen hier hartstikke fijn. Lekker doen waar je zin in hebt en nog zelf koken, dan eet ik toch het lekkerst!"

'Met de bus naar het klooster'