Tijdens de kerstmarkt is de voorstelling De Bokkenrijders te zien, waarin Hugohet gevecht aangaat met de Engel des Oordeels. | Foto: pr.
Tijdens de kerstmarkt is de voorstelling De Bokkenrijders te zien, waarin Hugohet gevecht aangaat met de Engel des Oordeels. | Foto: pr. Foto: pr.

De Bokkenrijders komen naar de kerstmarkt

Voorhout n Theaterschool Teylingen speelt op zondag 17 december tijdens de Voorhoutse kerstmarkt meerdere voorstellingen van De Bokkenrijders, een theaterspektakel in het klein. Hierin wordt het verhaal verteld van Hugo, die met zijn gezin het gevecht aangaat met de Engel des oordeels.

De voorstelling is te zien in de tuinzaal van De Roef om 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. De toegang is gratis.


Kerstival in Sassembourg

Sassenheim n In aanloop naar Kerst is er op zaterdag 9 december het Kerstival. In SassemBourg (Jan van Brabantweg 1) staan tussen 11.00 en 17.00 uur kerstkramen en er is live kerstmuziek. Aansluitend wordt de grootste kerstboom van Teylingen op het plein spectaculair en met muziek ontstoken.

Er zijn 35 kraampjes met hebbedingen en cadeautjes op het gebied van kerst: kerststukjes, brocante, lekkernijen, sieraden, mode, verzorgings- en lifestyleproducten. Ook zijn er een Kerstman, kerstvrouw en elfje aanwezig en kunnen kinderen in de arrenslee op de foto (camera zelf meenemen) met de kerstman en/of -vrouw. Ook zijn er kerstspelletjes die kinderen buiten zelf kunnen spelen. Tot slot worden er diverse kerstknutselworkshops gegeven.

Live kerstmuziek

Om 13.00 uur treedt Popkoor Goed Gestemd uit Voorhout op en van 15.00 tot 17.00 uur komt AC Brass (Adest Musica) uit Sassenheim langs. De optredens zijn buiten bij de entree.

Ontsteking kerstboom

Om 17.00 uur neemt dansschool 'Just Dance' uit Sassenheim in samenwerking met kinderopvang Trias het over. Na een kort toneelstuk komt de lichtjes fee en zij gaat samen met de aanwezigen de lichtjes van de grote Kerstboom op het plein aansteken.


Kaleb: Kerstvoorstelling 'Simon en Zo'

Warmond n Theatergezelschap 'Simon en Zo' speelt op zaterdag 16 december de meespeelvoorstelling: 'Hoor de engel zingt' in het Trefpunt (Herenweg 80).

Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem. Daar wordt het kindje Jezus geboren in een stal. Herders horen van het goede nieuws en gaan samen met hun schapen op weg. Het wordt een spannende reis om het kindje te begroeten. Koning Herodes is niet blij en bedenkt een plan. Lukt het de herders en de schapen om Jezus te begroeten? En wat doet de Engel in de stal?

In de voorstelling vertelt 'Simon en Zo' het verhaal van de geboorte van Jezus Christus. Het verhaal wordt door 'Simon en Zo' verbeeldingsvol gebracht en de kinderen doen mee.

De voorstelling begint om 15.00 uur. Iedereen tussen de 4-84 jaar is welkom. De toegang is gratis.