Quebec centraal in Frans Café

Warmond n Het Frans Café sluit het seizoen 2017 af met een optreden van de in Franse cultuur gespecialiseerde entertainer Sylvain Lelarge. Dat is op donderdag 14 december in de achterzaal van bistro La Croute (Dorpsstraat 114). Het onderwerp dit keer is de Franstalige Canadese provincie le Quebec met als hoofdstad Quebec; een aparte natie binnen Canada. Lelarge vertelt en zingt er over. Het Café begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Vooraf aanmelden via mevanniftrik@gmail.com.

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen. In dat kader organiseert ze maandelijks bijeenkomsten. En heeft ze jaarlijks uitwisselingen met het in de Loire-streek gelegen plaats Champigné.


Kunst van Barthel Brussee

Warmond n Barthel Brussee exposeert vanaf woensdag 6 december in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van de tentoonstelling is op zondag 10 december om 16.00 uur.

De Leidse kunstenaar Barthel Brussee exposeert met een selectie van zijn kleine olieverfstudies uit de omgeving van leiden, een aantal grote doeken, grafisch werk en video-fragmenten over zijn vroegere werk en hoe hij het nu aanpakt. Brussee (1965) van origine neerlandicus en illustrator, voltooide in 2001 zijn opleiding aan de KABK en is sinds 2011 tevens werkzaam als docent beeldhouwen en schilderen. Als bevlogen docent en kunstliefhebber, bracht hij voor de drie oktober-optocht reconstructies in van "Parade", een kubistische voorstelling uit 1917, waarvoor onder andere Pablo Picasso verantwoordelijk voor was.

De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie is nog te zien tot en met zondag 7 januari.


De Weg naar het Westen

Warmond n Mezzo-sopraan Ekaterina Levental verzorgt op zondag 17 december het vertelconcert De Weg in Theater Het Trefpunt (Herenweg 80). Hierin verhaalt ze op indringende wijze over haar tienerjaren in Oezbekistan en haar vlucht daarvandaan: na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie was het door het opkomend antisemitisme niet langer mogelijk te blijven. Een verhaal dat afwijzing in zich draagt, verlies, angst, maar zeker ook veerkracht en hoop. Dit alles gezien door de ogen van een puber die plots zo snel volwassen moest worden. In een sober decor met slechts een landkaart en een koffer vertelt en zingt Ekaterina haar eigen verhaal zichzelf daarbij begeleidend op de harp. De voorstelling begint om 15.00 uur. Een kaartje kost 20,00 euro en is te koop via www.theaterhettrefpunt.nl, op de middag zelf aan de zaal of bij de VVV aan de Gemeentehaven 3 in Warmond.