Zeefdrukken in De Pomp

Warmond n De opening van de december-tentoonstelling in Galerie de Pomp is op vrijdag 8 december om 17.00 uur. Marian van Tol - Vink verzorgt de muziek op piano. Vier exposanten tonen hun werk.

In mei 1988 exposeerde Coby Bus voor de eerste keer en in het Oude Raadhuis met schilderwerk. Nu keert ze terug in Warmond in de galerie van Clara Sikking met assemblages en monoprints op paneel. Ze is gespecialiseerd in het zeefdrukken op textiel. Ze maakte groot en klein werk: zeefdrukkaarten (monoprints), grote en kleine doeken, die ze eerst beschilderde met speciale textielzeefdrukverf die ze met water verdunde en die ze bedrukte. Daar maakte ze kleding en gebruikstextiel van. Ook verzamelde ze 'gehavende' stukje hout, papier, textiel, blikjes of metaal zoals roestige spijkers en halfverteerde bladeren, die ze vond op haar weg tijdens het fietsen. Hiermee maakte ze vaak in combinatie met zeefdruk, assemblages, die op de tentoonstelling te zien zijn. Zo kregen deze verwaarloosde stukjes een tweede leven.

Urban Portraits

Ingrid van Polen is van oorsprong Zweeds, opgegroeid in Amerika, is bachelor in Zweeds en Russisch. Zij woonde in zeven verschillende landen en in elk daarvan heeft zij haar kunst beoefend. Overal zocht zij contact met professionele kunstenaars die haar verder hielpen op haar artistieke reis. Die invloeden zijn terug te vinden in haar werk. Haar onderwerpen zijn rechtstreekse waarnemingen van het leven in de grote stad met mensen in de metro, op straat. Interactie tussen mensen staat centraal in al haar werk. De serie 'Urban Portraits' laat scherpe portretten in olieverf zien van de stedeling in de metro van Parijs, Moskou of New York, met zijn emoties en in gedachten.

Paardenhaar-Raku keramiek

Na 37 jaar is de internationale kunstenares Swanica Ligtenberg terug gekomen naar Nederland. Haar werk is te vinden in musea en galeries in China, Japan en Amerika. Ze is bekend voor haar Kamakura-Rode en Paardenhaar-Raku keramiek. De creatie van haar keramische kunst is geïnspireerd door en verbonden met moeder aarde en cultuur. Haar warme en kleurige werken drukken elegantie en harmonie uit door een spel van vorm, abstracte ontwerpen, wisselwerking van lijn en vorm, en oppervlakte behandeling.

Reliëfs

Pieter de Vogel volgde de opleiding leraar handenarbeid in Rotterdam, Amersfoort en Utrecht. Hij werkt met verschillende materialen, waarvan hij enkele keramische reliëfs exposeert. Spanning speelt een grote rol in het werk. Deze spanning komt naar voren door tegenstellingen in de richting van lijnen en vormen. Ook de schaduwwerking vormt een onderdeel van de spanning.

Openingstijden

Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op Tweede Kerstdag is de galerie geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Op Eerste Kerstdag, 31 december en 1 januari blijft de deur gesloten.