Roep voor verbetering Herenstraat

Voorhout n John van der Tol heeft namens de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen in Voorhout afgelopen maandag in de raadscommissie Ruimte een lans gebroken voor het verbeteren van de verkeerssituatie in de Herenstraat.

De situatie is volgens Van der Tol nijpend, ondanks het geld dat de afgelopen jaren zijn besteed aan het verbeteren van de weg. De doorstroming zit soms volledig vast, met name rond het laden en lossen. Hij drong aan op aanpassing van en handhaving in de straat. De realisatie van de Noordelijke Randweg Voorhout gaat nog even duren, maar daar wil de werkgroep KVO niet op wachten. Alleen als je van de randweg van alle kanten de wijk in kan, biedt het slechts in hun ogen soelaas. Nu gaat Van der Tol niet met zijn dochter naar het dorp toe, want dat is in zijn ogen levensgevaarlijk.

Wethouder Kees van Velzen gaf aan dat er afgelopen zomer al enige actie is ondernomen, zoals het draaien van de stallingen voor fietsen. Maar het laden en lossen ligt wat lastiger. Grote delen van de straat zijn particuliere gronden en dat vraagt om toestemming, maar de gemeente is er mee bezig, zo gaf hij aan. Het aanleggen van vrijliggende fietspaden is in ieder geval in deze straat niet mogelijk, aldus Van Velzen. (NK)


Aanschuiven bij het kerstontbijt

Sassenheim n Wijkbewoners, gasten van het Havencafé, gemeenteleden en andere geïnteresseerden zijn de genodigden voor het kerstontbijt in de Havenkerk tijdens Eerste Kerstdag, op maandag 25 december. Het kerkje op de hoek van de Kerklaan - Bijweglaan opent de deuren vanaf 9.45 uur voor iedereen die wil aanschuiven. Tijdens het ontbijt worden er kerstliederen gezongen en is er een korte meditatie. Ontmoeting en gastvrijheid vormen de pijlers van dit initiatief. In verband met de aanschaf van het ontbijt, graaf vooraf aanmelden bij Eef Vonk via 0252-221289 of per mail eefvonk@casema.nl. Deelname is gratis.


Laatste krant

redactie n Volgende week verschijnt de laatste krant van het jaar. Op donderdag 28 december komt ons jaaroverzicht uit. Insturen kan nog tot maandag 17 december 12.00 uur naar redactie@deteylinger.nl.