In totaal ontvingen vertegenwoordigers van 112 goede doelen een cheque. | Foto: pr.
In totaal ontvingen vertegenwoordigers van 112 goede doelen een cheque. | Foto: pr. Foto:

Meerlandenfonds deelt vier cheques uit in Teylingen

Teylingen n Vertegenwoordigers van stichting Boerhaavegroep, toneelvereniging Cultuur Verheft, Volleybalclub Sassenheim en zwemvereniging De Columbiaan gingen donderdag 7 december met in totaal 2235 euro aan donaties naar huis dankzij bijdrages uit het Meerlandenfonds.

In totaal ontvingen 112 goede doelen en verenigingen in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep een bijdrage uit het fonds.

Meerlanden, het afvalbedrijf dat ook in Teylingen actief is, stort ieder jaar 50.000 euro in het fonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden konden tussen 1 oktober en 1 november een aanvraag indienen.

Goede doelen en verenigingen

Vier verenigingen en stichtingen uit Teylingen deden dat en kregen vorige week een cheque. Stichting Boerhaavegroep ontving 440 euro, toneelvereniging Cultuur Verheft 425 euro en Volleybalclub Sassenheim (VCS) kan 470 euro bijschrijven. Zwemvereniging De Columbiaan kreeg de grootste cheque overhandigd: 900 euro voor de clubkas.

Bij de toekenning van een bijdrage uit het fonds is gekeken of verenigingen en goede doelen laten zien dat ze met hun initiatief de buurt verbeteren en het welzijn van mensen vergroten.

Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden: "Wij zetten ons elke dag in voor een duurzame en prettige werk- en leefomgeving voor iedereen in de regio. Daarbij zijn de inspanningen van goede doelen en verenigingen onmisbaar. Het is daarom elk jaar weer een feest om de cheques uit te reiken."

Waardering

Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvangen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens diverse gemeenten waren wethouders aanwezig om in de Witte Kerk de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken richting alle vrijwilligers.

Tijdens deze elfde editie kregen ook clubs en verenigingen uit Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout een bijdrage uit het fonds.