Eindejaarsdrukte bij de voedselbank Teylingen

Teylingen n Deze tijd van het jaar is altijd een drukke periode voor de vrijwilligers van de voedselbank Teylingen.

Dankzij de Rotary Voorhout kon de voedselbank de kinderen van de voedselbank op 30 november verrassen met Sinterklaas cadeaus. Op 9 december was er een supermarktactie, waarbij voedselbank- vrijwilligers, klanten van de supermarkten in Teylingen gevraagd hebben een extra boodschap te doen aan de hand van een boodschappenlijstje. De opbrengst was 244 volle kratten, waarmee de voorraden van de voedselbank voor de komende maanden weer aangevuld kunnen worden. De voedselbank werd naast familie en vrienden van de vrijwilligers, ook bij deze actie geholpen door de Lionsclub Slot Teylingen.

De Havenkerk en basisschool de Overplaats uit Sassenheim gaan voedsel doneren, waarmee de voedselbank in de komende maanden mooie voedselpakketten kan maken. De Rotary in Voorhout en Sassenheim gaan op vrijdag 22 december de door de voedselbank speciaal gemaakte kerstpakketten afleveren, bij de klanten van de voedselbank in Sassenheim, Voorhout en Warmond.

Vrijwilligers van de voedselbank mochten vorige maand de restanten van de koel –en vries afdeling van de AH Voorhout leeghalen in verband met een winkelverbouwing. AH Sassenheim had veel aardappelen voor de voedselbank, die in de afgelopen weken zijn uitgedeeld. Een maand geleden doneerde de Rabobank Bollenstreek een aanzienlijk bedrag vanuit de Clubkas Campagne, waarvoor in de komende maanden verse groente en zuivelproducten gekocht kunnen worden. En recent kwam ook een donatie binnen van kringloopwinkel Opnieuw Voorhout.

Niet alleen in de laatste maanden van het jaar krijgt de voedselbank steun van de Teylinger gemeenschap. Tijdens het hele jaar 2017 waren er particulieren, scholen, bedrijven, instellingen, kerken en service clubs, die het werk van de voedselbank mogelijk maken met geld, voedsel -en/of diensten donaties. De voedselbank Teylingen is niet altijd in staat om al deze mensen en organisaties individueel te bedanken. Zonder deze hulp uit Teylingen is het werk van de voedselbank niet mogelijk, vandaar dat de voedselbank dankbaar is voor al deze steun. Meer info op www.voedselbankteylingen.nl.