Lot van Kampen in actie. Ze is deze wedstrijd goed voor vijf doelpunten. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters nog altijd puntloos in eredivisie

Voorhout n Voor Foreholte is het eredivisie-avontuur nog altijd puntloos. Ook tegenstander S.E.W. in Nibbixwoud zit in dezelfde positie en de ploegen staan samen onderaan. Beide handbalteams waren dan ook gebrand op winst, maar door een zwakke eerste helft moest Foreholte de punten aan S.E.W laten.

Vol goede moed startte het Voorhoutse team van Ken van Hasselt de wedstrijd, maar al in het begin posteerde S.E.W. een behoorlijk stevige dekking, waarbij het verdedigen op de bal ver te zoeken was. De Voorhoutse speelsters hadden hier nogal last van. Toch was de ploeg ook zelf onzorgvuldig in de passing en het schot op doel. Daar waar S.E.W. menig break-out verzilverde, lag het tempo bij Foreholte veel te laag. Er was voldoende wil om te winnen, maar het lukte niet. Bij rust keek de Voorhoutse ploeg tegen een 17-10 achterstand aan.

De tweede helft moest het gebeuren voor Foreholte. Op sommige momenten lukte dat ook wel, maar telkens wist S.E.W. tot scoren te komen. Bij de bezoekers wisselden de afspeelfouten elkaar af met mooie doelpunten. Toch gloorde er hoop op een goed resultaat toen Foreholte terugkwam tot 19-15. S.E.W. kon mede door de tijdstraffen voor de Voorhoutse speelsters telkens op voorsprong blijven. Foreholte liet een andere beleving zien, dan in de eerste helft en via 23-16 en 28-22 werd het 30-24 . Maar de tijd was te kort om nog punten te behalen. Door het 32-26 verlies blijft Foreholte nog altijd puntloos.

Scores Foreholte: Dana Vincenten 7 , Lot van Kampen 5, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink 2, Britt van Leijden 2, Chantal Slegtenhorst 2 en 1 score voor Melanie Zwaan, Marisha vd Geest, Naomi Hoogervorst en Malu Oud.

Op zaterdag 16 december speelt Foreholte weer thuis in de Tulp tegen E & O uit Emmen om 20.45 uur.