The Bassets geslacht door vreemdelingenlegioen

Sassenheim n De streekderby tussen de rugbyers van The Bassets en Diok uit Leiden stond de afgelopen jaren garant voor spanning en strijdlust. Dat was deze editie anders. De Leidenaren trakteerden de Sassenheimers op een grote nederlaag.

Jarenlang waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar daar is verandering in gekomen door de keuze van Diok om veel buitenlandse spelers aan te trekken. In de Nederlandse competitie is het clubs toegestaan dit onbeperkt te doen. De Leidenaren zijn hier goed in geslaagd en hebben daardoor een inhaalslag gemaakt. Het team wil dan ook een gooi doen naar het landskampioenschap. Bij The Bassets kiezen ze voor het opleiden van eigen jeugd en investeren in een team bestaande uit spelers van de club.

Wat dat verschil op de korte termijn betekent, liet zich op veld in Leiden duidelijk aftekenen, ondanks de inzet van de Sassenheimers. Tegen het buitenlands geweld van Diok was geen kruid opgewassen. De teller aan Leidse zijde liep in een rap tempo op. The Bassets knokte voor wat het waard was, maar de einduitslag van 55-5 loog er niet om.

Tot het laatst spannend

Door dit resultaat zakt The Bassets naar de zevende plaats en met nog een wedstrijd te gaan, blijft het ongemeend spannend. Om na de Kerst in de kampioenspoule mee te draaien, moet de ploeg van Phil Leck op zaterdag 16 december in eigen huis de nummer laatst met dikke cijfers verslaan. Daarbij moeten ook de concurrenten punten morsen. Een plaats bij de eerste zes geeft recht op de kampioenspoule. The Bassets speelt om 15.00 uur tegen The Hookers uit Hoek van Holland.