Het plan Zwanendrift, met zowel koop- als huurwoningen. | Afbeelding: pr.
Het plan Zwanendrift, met zowel koop- als huurwoningen. | Afbeelding: pr. Foto: pr.

Eerste paal de grond in voor Zwanendrift

Warmond n De bouw van de 25 woningen op de voormalige gemeentewerf aan de Van den Woudestraat 1a gaat op donderdag 14 december van start. Wethouder Bas Brekelmans boort symbolisch de eerste paal van het plan Zwanendrift.

In Warmond is behoefte aan eengezinswoningen voor startende kopers en betaalbare huurwoningen. Het doel is om die te realiseren op de voormalige gemeentewerf. Die grond is eigendom van de gemeente. Het project bestaat uit twaalf sociale huurwoningen en dertien koopwoningen. Die laatste zijn allemaal al verkocht. Woningcorporatie Stek gaat de twaalf sociale woningen verhuren. Het plan is gericht op jonge gezinnen en Warmonders kregen bij de koopwoningen voorrang.

Kasteel

De naam Zwanendrift verwijst naar het voormalige kasteel 'Endepoel' dat daar in de buurt aan de Endepoellaan eens heeft gelegen. Het is een wat onbekend kasteel, het heeft ook een kort bestaan gehad, namelijk de periode van circa 1300 tot ongeveer 1500. Het raakte dus al snel in verval. Maar toen het slot nog in glorie schitterde, verwierf de kasteelheer van de vorst het recht om zwanen te houden en te verhandelen, wat zwanendrift wordt genoemd.

Doorstroming

Wethouder Bas Brekelmans is blij met de bouw van Zwanendrift: "Fantastisch dat er in Warmond 25 woningen bij komen. Het bouwplan is van hoge kwaliteit met een mooie architectuur. Daarnaast bestaat bijna de helft van de woningen ook nog eens uit sociale huur en de koopwoningen zitten in het middeldure segment. Dat bevordert de doorstroming op de woningmarkt in Warmond".


Wie is de eerste baby in het nieuwe jaar?

redactie n Voor wie nog deze maand uitgerekend is, zou het nog mooi zijn als de kleine nog even op zich laat wachten: de redactie van De Teylinger is namelijk op zoek naar de eerste baby van 2018.

De nieuw geboren Teylinger hoeft niet hier geboren te zijn, maar wel ingeschreven als woonachtig in de gemeente Teylingen.

Aanmelden

Bent u de gelukkige ouders van deze kleine spruit en wilt u in aanmerking komen voor een leuke verrassing én een eerste optreden van uw zoon of dochter in deze krant? Stuur dan een e-mail vóór maandag 22 januari met daarin uw gegevens naar redactie@deteylinger.nl.

Graag onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer en natuurlijk de naam en de geboortedatum en -tijd van uw kind.