Burgemeester Breuer met de voorzitters van de oranjeverenigingen en VWF. |Foto: pr./Laurens Lindhout
Burgemeester Breuer met de voorzitters van de oranjeverenigingen en VWF. |Foto: pr./Laurens Lindhout Foto: pr./Laurens Lindhout

'In ons hart zijn we trots op onze dorpen'

n Nieuwjaarsreceptie in teken van verenigingen

Teylingen n Het actieve verenigingsleven in Teylingen kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 2 januari volop de aandacht. Ook de Waarderingsprijs ging naar verenigingen die een belangrijk onderdeel van onze samenleving zijn.

Ruim drie jaar geleden werd Carla Breuer burgemeester van Teylingen. In haar vierde nieuwjaarsspeech benadrukte de gastvrouw hoe zij Teylingen ziet: een gemeente waar de betrokkenheid en gemeenschapszin groot zijn. "We zeggen het misschien niet vaak, maar in ons hart zijn we trots op onze dorpen. Veel mensen zijn verknocht aan de plek waar ze wonen. Er zijn veel evenementen, activiteiten en bijzondere plekken. Dat heb ik in de afgelopen jaren gezien, onder andere door de verhalenserie De Verhalenkaravaan. Ik voel me thuis in Teylingen, mede dankzij u."

Verhalenkaravaan gebundeld

In drie jaar tijd stonden die 28 verhalen van de Verhalenkaravaan in deze krant. Een idee van burgemeester Carla Breuer, die tijdens de nieuwjaarsreceptie voor 2015 inwoners opriep zich te melden. "Ik was toen net een paar maanden burgemeester en wilde Teylingen graag leren kennen. Door de bijzondere verhalen te delen, kunnen we ook anderen inspireren. De Verhalenkaravaan laat onder andere zien wat voor rijk verenigingsleven er in Teylingen is en hoe belangrijk dat is."

Eind december stond de laatste aflevering in deze krant. Alle verhalen zijn gebundeld in een boekje, dat voor alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie klaar lag. Het is tevens een collectors-item: er zijn maar 500 exemplaren gedrukt.

Waarderingsprijs

Ook de gemeentelijke Waarderingsprijs, jaarlijks uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie, gaat naar drie verenigingen. De Oranjevereniging Sassenheim, Oranje Vereniging Voorhout (OVV) en de Vereniging tot viering van Warmonds feesten (VWF) organiseren veel activiteiten en zorgen zo voor de verbondenheid. De prijs wordt dan ook gewaardeerd, zegt Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging Sassenheim. "Maar we doen het natuurlijk voor de inwoners. Op Derde Kerstdag organiseerden we een kerstdiner voor mensen die zich eenzaam voelen tijdens de feestdagen. De waardering die je daar krijgt; dat is waar we het echt voor doen!"