Tijdens de korfbaldag maken kinderen op een speelse wijze kennis met de sport. | Foto: pr.
Tijdens de korfbaldag maken kinderen op een speelse wijze kennis met de sport. | Foto: pr. Foto: pr.

Korfbaldag groot succes

Sassenheim n In sporthal de Korf stond op woensdag 27 december de TOP korfbaldag op het programma. Dit sportevenement, georganiseerd door Stichting de Combibrug en TOP/SolarCompleet, was bedoeld om meer kinderen in de gemeente Teylingen kennis te laten maken met korfbal en met TOP. Natuurlijk was het voor de eigen toppers ook een leuke activiteit om aan mee te doen.

In totaal 43 kinderen uit groep 1 en 2 openden om 10.00 uur de korfbaldag. Onder leiding van Leon Braunstahl, fysiotherapeut van het Nederlands korfbalteam, werden de kinderen onderworpen aan een heuse warming-up. Na wat loopvormen en diverse spelletjes was het tijd om aan de echte training te beginnen. Er was een kerstcircuit klaargezet: acht spelletjes die allemaal met korfbal en kerst te maken hadden. Zo konden de kinderen pakjes mikken in de arrenslee, sterren schieten, een kerstboom versieren, balletjes gooien in de hoepelbroek van de kerstman en kerstkegels omgooien. Aansluitend kon iedereen een welverdiende pannenkoek eten en met een keycord als cadeau gingen de kinderen even voor 12.00 uur weer naar huis.

Oefenen

Hierna was het de beurt aan 41 kinderen uit groep 3 en 4. Ook hier verzorgde Leon de warming-up en wat voor een. De training stond echt in het teken van korfbal, want deze kinderen hadden tijdens gymlessen met de jongens en meiden van de Combibrug al flink geoefend. En dat was te zien. Met veel plezier werd geprobeerd de ballen in elkaars handen te plaatsen en in de korf te schieten. Aan het einde speelden zij nog wat partijtjes en ook voor hen werd afgesloten met een heerlijke pannenkoek (of twee).

Toernooi

Na een korte pauze was er 's middags een korfbaltoernooi voor kinderen uit groep 5 en 6. Zij hadden zich in teams opgegeven en dat waren er veel. Wel meer dan 60 kinderen deden mee. Er werd op zes velden in poules gespeeld. Na enige tijd werd op sterkte de poule-indeling aangepast. Op deze manier konden alle teams minstens zes wedstrijdjes spelen. De winnaars gingen met keycord en een extra presentje naar huis.