Ter Leede JO9-1: Job, Chirsayro, Floris, Sam, Thymen, Tijs, en Mats. Coaches: Jimmy en Steven. | Foto: pr. Foto: pr.

Ter Leede JO9-1 wint Gerrit van Harskamp toernooi

Sassenheim n Voor de 28ste keer was vorige week donderdag het Gerrit van Harskamp toernooi. Een zaalvoetbaltoernooi voor spelers onder negen jaar, waaraan de teams van verschillende regionale voetbalverenigingen altijd weer graag deelnemen.

Voor deze editie waren de grootste clubs van Katwijk, Rijnvogels en natuurlijk Quick Boys weer van de partij. Ook het beloftenteams van Hillegom en UVS, de blauwwitten uit Leiden, waren afgereisd naar sportcomplex de Wasbeek in Sassenheim. Beide teams komen uit in de hoofdklasse.

De aftrap voor de start van het toernooi werd gedaan door Jelle, het achterkleinkind van de Ter Leede legende. Moeiteloos slalomde hij vanaf het eerste fluitsignaal om de Katwijks verdedigers en wist het doel te vinden. Dit was meteen het begin van de eerste wedstrijd. De teams van Rijnvogels en UVS waren duidelijk aan elkaar gewaagd maar na een verbeten strijd eindigde de openingswedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Leidenaren. In de tweede wedstrijd het eerste optreden van de thuisploeg Ter Leede. Binnen drie minuten keken de Sassenheimers al tegen een niet te overbruggen 2-0 achterstand aan. Tegenstander Hillegom was niet te stuiten en zij wonnen hun eerste wedstrijd vrij eenvoudig.

Sassenheimse diesel

In de tweede wedstrijd leek Ter Leede dan eindelijk de eerste overwinning binnen te halen. Maar een verkeerde terugspeelbal gooide in de laatste minuut roet in het eten, eindstand 1-1. In de wedstrijden tegen de blauwwitte teams was de Sassenheimse diesel dan eindelijk warm gedraaid. Koploper UVS werd met 3-0 overrompeld en de wedstrijd tegen de blauwwitte narren, Quick Boys, eindigde in een 4-2 overwinning.

Wat restte waren twee poule wedstrijden waarin meerdere team nog aanspraak konden maken op de toernooiwinst. UVS wist echter de Hillegomse muur niet te slechten, 0-0, en Rijnvogels ging zwaar onderuit in de altijd belanden Katwijkse derby, 1-5.

Uiteindelijk legde de thuisploeg door een doelsaldo van +3 toch beslag op eerste plek van het Gerrit van Harskamp toernooi 2017. Uit handen van een ander Ter Leede icoon, Jaap Schaap, mochten zij de grote beker in ontvangst nemen. UVS eindigde als tweede door één doelpunt verschil. De derde plek werd ingenomen door Quick Boys. Hillegom legde beslag op de vierde plaats. De Kooltuinstrijders gingen met de beker voor de vijfde plek naar huis.

Penaltybokaal

Naast de spannende zaalvoetbalwedstrijden werd er gedurende de dag ook gestreden om de penalty bokaal. Alle Ter Leede JO9 pupillen en toernooi deelnemers mochten elk drie penalty's nemen. Van elk team plaatste de winnaar zich voor de finale aan het eind van de middag. Deze finale werd uiteindelijk wel gewonnen door UVS op doelsaldo. Deon wist tweemaal te scoren en legde daarmee beslag op de penalty trofee.

Foreholte verliest tegen topploeg

Voorhout n Voor de Kerst stond er nog één wedstrijd voor Foreholte op het programma. De nummer twee Quintus uit Kwintsheul was naar Voorhout gekomen op volle oorlogssterkte. Foreholte daarentegen had de dag voor de wedstrijd de bruiloft gevierd van schutter Dana van der Vlugt-Vincenten. Niet iedereen was dus even fit.

Quintus ging de wedstrijd furieus van start en voordat Foreholte het in de gaten had stonden de Voorhoutse dames na acht minuten op 1-8. Trainer/coach Ken van Hasselt vroeg gelijk een time-out aan, om aanwijzingen te geven. Maar zowel fysiek als technisch, tactisch en conditioneel kwam zijn team duidelijk tekort. Halverwege de eerste helft was de stand 4-13 en hoewel Foreholte hierna wel wat terug deed, ging Quintus ook door met scoren. De ruststand was een verschil van dertien scores: 10-23.

In het begin van de tweede helft leek het erop, dat Foreholte overlopen zouden worden. Wederom door de zwakke schoten op doel en door foutieve aanspeelballen zorgden voor een 14-31 tussenstand na acht minuten. Vanaf dat moment veerde Foreholte op en wist achter elkaar ook het net te vinden. Dit voornamelijk door mooie afstandsschoten van Dana van der Vlugt (zij scoorde totaal acht keer) en het goede keepsterswerk van Mayra de Boer. Foreholte scoorde nog wel, maar moest zich gewonnen geven aan het snelle, beweeglijke spelletje van Quintus, dat met 26-44 won. Op zaterdagavond 6 januari speelt Foreholtein 't Veld tegen V.Z.V.