De winnaars van de Waarderingsprijs en het college van B en W. | Foto: pr./Laurens Lindhout
De winnaars van de Waarderingsprijs en het college van B en W. | Foto: pr./Laurens Lindhout Foto: pr./Laurens Lindhout

Waarderingsprijs voor verbindende verenigingen

Teylingen n De Teylingse Waarderingsprijs is dit jaar voor de Oranje Vereniging Voorhout, de Oranjevereniging Sassenheim en de Vereniging tot viering van Warmonds feesten (VWF). Tijdens de nieuwjaarsreceptie verraste burgemeester Carla Breuer de verenigingen met de prijs.

Burgemeester Breuer: "De Oranje Vereniging Voorhout, de Oranjevereniging Sassenheim en de Vereniging tot Viering van Warmonds feesten (VWF) zijn jaarlijks verantwoordelijk voor de organisatie van een groot aantal activiteiten in de drie dorpen van Teylingen. Vele vrijwilligers zetten zich in om deze altijd weer tot een succes te maken: van najaarsfeesten tot Koningsdag, van aubade tot aan dodenherdenking. Elk geven zij hier er op geheel eigen wijze invulling aan, met oog voor de verschillende doelgroepen in hun dorp." De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet.

De voorzitters van de drie verenigingen zijn verrast door hun prijs en willen vooral hun vrijwilligers bedanken. "Ik sta hier nu wel op het podium, maar deze prijs is voor jullie allemaal," zegt OVV-voorzitter Ton Wolvers. Ook zijn Sassenheimse collega-voorzitter Rob Koek ziet het zo. "We doen het met zijn allen. Een clubje van tien vaste vrijwilligers regelt ontzettend veel. Daar zijn we trots op. Overigens wil ik meteen een oproepje doen: we kunnen we nog wel wat nieuwe vrijwilligers gebruiken..." Paul Stol, interim-voorzitter van VWF, ziet de prijs ook als aanmoediging. "Het staat wat mij betreft nog voor meer. Misschien dat we binnenkort als verenigingen eens met elkaar kunnen praten. Een feestje is leuk, maar een groter feest natuurlijk nog leuker!"

Nieuwe prijs in 3D

Tot vorig jaar kreeg de winnaar een miniatuur van het beeld De Aschpotter. "Dat vonden sommigen toch iets te veel naar Sassenheim verwijzen," licht de burgemeester de keuze voor een nieuw beeld toe. De nieuwe prijs is een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Het is ontwikkeld in samenwerking met de drie historische verenigingen in Teylingen. Op het beeldje staat een bollenmand. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.