Onderzoek naar beschermde zwaluwen

Warmond n B&W is bekend met de aanwezigheid van zwaluwen in het te slopen loods ‚Gebr, Visch' achter Burgemeester Ketelaarstraat 19. Het is een beschermde diersoort en daarom zal de juiste procedure worden gevolgd en ecologische deskundigen geraadpleegd, zo antwoordt B&W aan de Vogelgroep Teylingen, Vereniging Betrokken Teylingers en de PvdA.

Door Nico Kuyt

De belangengroepen maken zich ernstige zorgen over de toekomst van 42 bewoonde zwaluwnesten onder de dakranden, de enige nog overgebleven kolonie in Warmond. Na de sloop voor het project Hof van Leerde zijn er voor zulk een aantal onvoldoende alternatieve locaties in de omgeving. De raadsfractie van de PvdA heeft er onlangs aan B&W vragen over gesteld.

Nog geen vergunning 19b

Op 15 september 2017 is een aanvraag bij de gemeente ingediend voor de sloop van nummers 19, 19a en 19b. Voor 19b is vanwege de nesten de vergunning nog niet verleend, maar op korte termijn zal de gemeentelijke ecoloog om advies worden gevraagd. Indien nodig zal er daarna een Verklaring van geen bedenking worden gevraagd bij de Provincie Zuid-Holland.En de initiatiefnemer zal bij een sloop onder andere moeten aangeven wat de alternatieve nestlocaties zullen zijn.


De eerste baby van 2018

redactie n De redactie van De Teylinger is op zoek naar de eerste baby van 2018. De nieuw geboren Teylinger hoeft niet hier geboren te zijn, maar wel ingeschreven als woonachtig in de gemeente Teylingen.

Bent u de gelukkige ouders van deze kleine spruit en wilt u in aanmerking komen voor een leuke verrassing én een eerste optreden van uw zoon of dochter in deze krant? Stuur dan een e-mail vóór maandag 22 januari met daarin uw gegevens naar redactie@deteylinger.nl. Graag onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer en natuurlijk de naam en de geboortedatum en -tijd van uw kind.


Fakkeloptocht door straten van Warmond

Warmond n Ook dit jaar organiseert de Vereniging tot viering van Warmondse feesten (VWF) een fakkel- en lampionnenoptocht op zaterdag 20 januari. De optocht start om 18.00 uur vanaf het plein bij de Geestlaan. Voor kinderen vanaf 8 jaar heeft de VWF brandende fakkels om mee te lopen. Kinderen onder de 8 jaar kunnen een mooie lampion van thuis meenemen om de optocht te verlichten.

De optocht wordt muzikaal begeleid door Rob Bommezijn. Het eindpunt van de tocht is het Pleintje bij de Pomp aan de Dorpsstraat, waar de optocht om circa 18.30 uur zal arriveren. Hier zorgt de VWF in samenwerking met Grand Cafe de Oude school voor heerlijke warme chocolademelk, glühwein en snert. Alle kinderen van Warmond worden met hun ouders uitgenodigd om mee te doen aan deze optocht.