Wijkagent Peter de Boer helpt de jongeren met het opknappen van hun ontmoetingsplek. | Foto: pr.
Wijkagent Peter de Boer helpt de jongeren met het opknappen van hun ontmoetingsplek. | Foto: pr. Foto: pr.

Jongeren knappen JOP op

Voorhout n De Jongeren Ontmoetingsplek (kortweg JOP), die enige jaren geleden door de jeugd van de KTS bij de skatebaan van Elsgeest geplaatst is, werd op donderdag 4 januari door jongeren opgeknapt.

De JOP is populair onder jongeren. Ondanks de overkapping lieten zij weten last te hebben van de wind en regen. Het jongerenwerk van Welzijnskwartier besprak het probleem met haar partners in het OJB (Overleg in de buitenruimte). De oplossing bleek voorhand: een schutting van wilgentakken plaatsen. Deze schutting neemt de regen en wind enigszins weg en is ook duurzaam.

De gemeente leverde vorige week de wilgentakken en 's middags hebben de jongeren samen met de wijkagenten, de BOA's en het jongerenwerk hard gewerkt om de wilgentakken te vlechten tot schutting. Ook werd meteen de binnenkant van de JOP geverfd. Op een later tijdstip zullen de jongeren met sjablonen hun hangplek verder verfraaien.

Besmeurd

Lang hebben de jongeren niet van hun 'nieuwe' opgeknapte plek kunnen genieten. Op zaterdag 6 januari bleek dat de binnenkant was besmeurd. De politie is op zoek naar getuigen hiervan.


Inloopspreekuur over vrijwilligerswerk

Teylingen n Goede voornemens om iets voor een ander te doen, iets waar je jezelf ook goed bij voelt? Vrijwilligerswerk is verrijkend, geeft voldoening en staat goed op een CV. Geïnteresseerden kunnen donderdag 18 januari 18.30 tot 19.30 uur binnenlopen bij het inloopspreekuur in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42).

Hoe komt men ertoe om vrijwilligerswerk te gaan doen? Bij velen zal het toevallig zijn, je kind zit op een sportclub en je gaat als ouder meedraaien in de kantine. De ander gaat met zijn of haar (klein)kind naar de kinderboerderij of de buurtspeeltuin, en voor je het weet is er daar een klus te klaren, en doe je mee.

Voor wie iets wil bijdragen aan een organisatie in Teylingen, is de keus zeer uitlopend en (soms) overweldigend. Welzijn Teylingen heeft een online vrijwilligersvacaturebank. Daarin staan allerlei leuke vacatures bij de 200 organisaties die in Teylingen actief zijn. En vrijwilligers kunnen zichzelf ook aanprijzen door een eigen profiel aan te maken. Breng eens een bezoekje: www.vacaturebankwelzijnteylingen.nl.

Voor alle informatie, kijk op www.welzijnteylingen vrijwilligerswerk of neem contact op met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, via m.kofoed@welzijnteylingen.nl.