Negen duikers wagen zich aan een ijskoude nieuwjaarsduik. | Foto: pr./Kees Faber
Negen duikers wagen zich aan een ijskoude nieuwjaarsduik. | Foto: pr./Kees Faber Foto: pr./Kees Faber

Nieuw jaar begint met frisse duik

Sassenheim n Sassenheimse duikvereniging Het Onderwaterbos begon het nieuwe jaar met haar traditionele nieuwjaarsduik bij het Haarlemmermeerse Bos. De duikers hebben tijdens het duiken uiteraard een dik duikpak en handschoenen aan om warm te blijven. Maar het blijft in dit jaargetijde een koude aangelegenheid om het water in te gaan. Het water is momenteel maar 5 graden. Tel daarbij op het snijdend frisse windje en dat resulteerde op zondag 7 januari in meer toeschouwers aan de kant dan de negen duikers in het water. De gezelligheid was er niet minder om. Na afloop was er voor iedereen erwtensoep en een dampende mok chocomelk met slagroom om op te warmen. De beste wensen werden uitgewisseld en er werd geproost op een geweldig duikjaar in 2018.


Rouw- en Verliescafé: 'Alles wordt anders'

Sassenheim n Onbegrepen rouw, verdriet waar weinig begrip voor is en stil verlies zijn de drie onderwerpen van het Café Over-Leven, dat op zondag 21 januari om 14.30 uur in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42) begint. De toegang is gratis.

Er zijn veel soorten verlies. Voor het oog grote en minder grote. Wat voor de één minder belangrijk lijkt, kan voor een ander grote invloed hebben. Er wordt in stilte vaak meer geleden dan we aan de buitenkant zien. Meestal langer dan opgemerkt wordt door de omgeving. Verdriet heeft altijd een verhaal. En dat verhaal wil gehoord en begrepen worden. Met te grote bescheidenheid doe je jezelf geen goed.

Met dit gegeven gaan bezoekers van het rouw- en verliescafé actief bezig onder leiding van Barbara Bosveld, die haar eigen verliesverhaal wil delen en ook wil laten zien wat haar daarbij geholpen heeft. Met haar eigen ervaring kan zij de bezoekers wellicht een eindje op weg helpen bij het zoeken en vinden.

Tijd en aandacht

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die hierin steun wil vinden in een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is. De erkenning en de herkenning van lotgenoten kunnen steun bieden.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen. Zij is te bereiken op 0252-231805.


Nomineren voor Sportprijzen

Teylingen n Jaarlijks belonen de gemeente Teylingen en de Stichting Sport Promotie Teylingen de sporthelden uit Voorhout, Warmond en Sassenheim met de Sportprijzen Teylingen. Tot en met 1 februari kunnen sporters aangemeld worden.

De jaarlijkse sportprijs gaat naar de beste sportman, sportvrouw of sportploeg. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster of sportploeg tot 18 jaar.

Teylinger Sporthelden Niels Langeveld (2010), Lisa van der Geest (2012) en Andrea Bouma (2016) wonnen alle drie al een keer de prijs. Ze zijn te volgen op sociale media via: #TeylingerSportheld.

Aanmelden tot 1 februari

Ben of ken jij een recordbreker of prijzenpakker, die in 2017 een bijzondere sportprestatie heeft geleverd? Ga dan naar www.sportcafeteylingen.nl en meld een sporter, begeleider of team aan. De uitreiking van de Sportprijzen Teylingen is op dinsdagavond 6 maart tijdens het Sportcafé.


Nieuwjaarsconcert BRASSO XLIX

Voorhout n Na afwezigheid van een jaar zet BRASSO de traditie weer voort: op zondag 14 januari verzorgen de twaalf blazers en twee slagwerkers van BRASSO opnieuw een Nieuwjaarsconcert in Voorhout. Het optreden begint om 15.30 uur en is in Jongerencentrum @Hok (Jacoba van Beierenweg 118b). Het concert heet Kort Klassiek en is als vanouds een afwisselend muzikale reis langs bekende en onbekende muziek, vergezeld door een glimlach, een knipoog, een wafel en een toost op het nieuwe jaar. De toegang is gratis.

BRASSO geeft een nieuwjaarsconcert. | Foto: pr.